![Pulled pork burger](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/uploads/2019/05/Pulled-pork-burger.png)
lad simre
Burger med pulled pork
Det er lækkert og snasket, og så er det perfekt til søndagsmenuen hvor der virkelig skal hygges. En pulled pork burger med coleslaw.
![Forberedelsestid](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/time.png)
![Antal personer](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/servings.png)
Ingredienser
Ca. 1,5 kg nakkefilet
Marinade
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 enebær
- 1 tsk chilipulver
- 1 spsk tomatpure
- 2 spsk dijonsennep
- 1 dl eddike
- 1 tsk sød paprika
- ½ dl tomatketchup
- 1 spsk sukker – gerne mørk farin
- 2 laurbærblade
- 1 spsk worchestersauce
- ½ spsk salt
Coleslaw
- ½ -1 spidskål, ca. 300 g
- ½ tsk groft salt
- 50-100 g optøede, frosne ærter
- Evt. ½ rød chili
- 1 dl fast yoghurt, skyr eller lignende
- 1½ tsk æbleeddike eller anden frugteddike
- ½-1 tsk sukker
- Evt. lidt dijonsennep
- Peber
Tilbehør
- 6 grovboller, ca. 750 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Pulled pork
- Blend indholdet til marinade sammen.
- Skær kødet i store stykker og vend det med marinaden. Kom kødet i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 grader og lad det stå ca. 4 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.
- Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket, fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler.
Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl. - Vend marinaden i kødet og smag til med salt og peber.
Coleslaw
- Skyl og snit spidskål fint, kom det i en si og drys med salt. Lad det stå minimum 15 minutter. Klem væsken ud af kålen.
- Skyl chili og skær igennem på langs. Fjern frø og mellemvægge og skær i små tern. Rør dressingen sammen og smag den til. Vend kål og ærter i dressingen.
- Varm pulled pork og rist bollerne.
- Server bollerne med coleslaw og pulled pork.
Tips
Det færdigstegte kød kan findeles i en røremaskine.
Der bruges ca. 75 g pulled pork pr. bolle.
Rør evt. lidt barbecuesauce i pulled pork, hvis den mangler væde og smag.
Noget af spidskålen kan udskiftes med revne gulerødder, blegselleri og forårsløg i tynde skiver, eller æble i små tern.
Dressingen kan tilsættes lidt mayonnaise.
Coleslaw kan gemmes i køleskabet et par dage.
Coleslaw kan serveres som tilbehør, i stedet for at kommes i bollerne.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2305
- Energi (kcal):
- 550
- Protein (E%):
- 26
- Fedt (E%):
- 26
- Kulhydrater (E%):
- 48