Hvad har jeg i køleskabet
Pulled pork burger
Snit og
lad simre

Burger med pulled pork

Det er lækkert og snasket, og så er det perfekt til søndagsmenuen hvor der virkelig skal hygges. En pulled pork burger med coleslaw.

Forberedelsestid
Ca. 4,5 time
Antal personer
6 pers.

Ingredienser

Ca. 1,5 kg nakkefilet

Marinade 

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 enebær
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 spsk sukker – gerne mørk farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk worchestersauce
  • ½ spsk salt

Coleslaw

  • ½ -1 spidskål, ca. 300 g
  • ½ tsk groft salt
  • 50-100 g optøede, frosne ærter
  • Evt. ½ rød chili
  • 1 dl fast yoghurt, skyr eller lignende
  • 1½ tsk æbleeddike eller anden frugteddike
  • ½-1 tsk sukker
  • Evt. lidt dijonsennep
  • Peber

Tilbehør

  • 6 grovboller, ca. 750 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Pulled pork

  1. Blend indholdet til marinade sammen.
  2. Skær kødet i store stykker og vend det med marinaden. Kom kødet i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 grader og lad det stå ca. 4 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.
  3. Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket, fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler.
    Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl.
  4. Vend marinaden i kødet og smag til med salt og peber.

Coleslaw

  1. Skyl og snit spidskål fint, kom det i en si og drys med salt. Lad det stå minimum 15 minutter. Klem væsken ud af kålen.
  2. Skyl chili og skær igennem på langs. Fjern frø og mellemvægge og skær i små tern. Rør dressingen sammen og smag den til. Vend kål og ærter i dressingen.
  3. Varm pulled pork og rist bollerne.
  4. Server bollerne med coleslaw og pulled pork.

Tips

Det færdigstegte kød kan findeles i en røremaskine.

Der bruges ca. 75 g pulled pork pr. bolle.

Rør evt. lidt barbecuesauce i pulled pork, hvis den mangler væde og smag.

Noget af spidskålen kan udskiftes med revne gulerødder, blegselleri og forårsløg i tynde skiver, eller æble i små tern.

Dressingen kan tilsættes lidt mayonnaise.

Coleslaw kan gemmes i køleskabet et par dage.

Coleslaw kan serveres som tilbehør, i stedet for at kommes i bollerne.

 

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2305
Energi (kcal):
550
Protein (E%):
26
Fedt (E%):
26
Kulhydrater (E%):
48
Gris
Chili
Kidneybønner
Squash
Gulerod
Broccoli
Peberfrugt
Blomkål
Kartoffel
Majs
Kidneybønner
Løg
Peberfrugt
Squash
Champignon
Tomat (sliced)
Tomat
Broccoli
Blomkål