Hvad har jeg i køleskabet
Popcorn piggy

Tacos med ”popcorn piggy” og grønt

Kristian Kulmbach og hans ven Mativ har fået besøg af kokken Gorm Wisweh. De laver tacos med “Popcorn piggy”. En mexikansk ret, der intet har at gøre med popcorn, men grisen skulle vist være ligeså lækker og sprød som popcorn. Velbekomme.

Forberedelsestid
35-40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Gris og marinade

  • 400 g (evt. krogmodnede) koteletter, ca. 4 stk.
  • 2 dl kærnemælk
  • Et skud tabasco
  • ½ tsk gul karry
  • Lidt salt

Melblanding

  • 1½ dl mel
  • 1 tsk røget paprika
  • Lidt salt

Hjemmelavede tortillas (eller færdigkøbte)

  • 1 dl Masa harina, majsmel eller ca. 1 ¼ dl. hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand

Guacamolecreme

  • 1 avokado
  • 1 dl creme fraiche min. 18 %
  • ½ fed hvidløg eller så meget man har lyst til
  • 1 skvæt tabasco
  • 1 usprøjtet lime

Fyld

  • 1 rødt æble
  • ½ spidskål eller rødkål
  • 1 dusk koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 lime

Bagt græskar

  • 1 hokkaido eller butternutsquash-græskar
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk krydderiblanding fra det bagerste sted i skabet – BBQ, Garam Masala eller lign. Få brugt nogle rester!

Tilbehør (kan udelades)
Hvis man har lyst, kan man have lidt syltede jalapenos, cheddar og/eller frisk chili på bordet til at pimpe sine tacos med. Og så smager frisk-kogte majs også vildt godt til.

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Hjemmelavede tortillas

  1. Du kan også bare købe dem færdige, men hvis du selv skal prøve:
  2. Bland mel, salt og vand sammen. Tilsæt vand lidt af gangen.
  3. Ælt det let til det føles lidt som tør modellervoks.
  4. Dæk dejen med klæde eller husholdingsfilm og lad den hvile i 20 min.
  5. Når den er klar, så rul den i kugler på størrelse med en golfbold.
  6. Rul ”bolden” ud i en flækket frysepose. Så hænger den ikke fast på bordet.
  7. Steg dem, en efter en, på en varm, tør pande i ca. 20-25 sek. på hver side.
  8. Put dem løbende ned i en bøtte med låg eller i et rent viskestykke, så de kan dampe færdigt sammen og holder sig lune.

Bagt græskar

  1. Flæk og rens græskar for kerner.
  2. Skær det i både af ca. 3 cm tykkelse.
  3. Vend med olivenolie og krydderier.
  4. Bag på bageplade med bagepapir i varmluftovn i 20 – 25 min. ved 200 grader.

”Popcorn piggy”

Pssst! Der er ikke popcorn på eller i grisen, men når det er stegt, skal stykkerne være ligeså sprøde og lækre som popcorn.

  1. Skær koteletterne i 1½ x 1 ½ cm tern.
  2. Kom dem i en marinade af kærnemælk, tabasco, karry og salt. Lad det trække, mens du laver guacamole og salat. Og vend så tilbage til ”Popcorn piggy”.
  3. Når du er klar med resten af fyldet, så dryp grisen let af.
  4. Vend de små stykker gris i melblandingen med paprika og lidt salt.
  5. Varm 2-3 cm olie op i en dyb pande eller bred gryde.
  6. Ryst overskydende mel af de små stykker gris og steg dem gyldne i olien.
  7. Tjek om de er fint stegt, ved at smage på et enkelt stykke inden du tager alle op. Det skal liiige være gyldent og sprødt udenpå og let rosa og saftigt indeni.
  8. Læg på noget madpapir eller et rent viskestykke i et fad.

Guacamole

  1. Blend avokado, cremefraiche, skal og saft fra 1 lime sammen.
  2. Smag til med tabasco, salt og evt. mere lime.

Fyld

  1. Skær kålen megatyndt
  2. Skær æble megatyndt
  3. Hak eller pluk koriander groft
  4. Snit forårsløg fint
  5. Bland det hele samme med lidt limesaft. Gem lidt lime til når du serverer.

Servering
Server det hele som et byg-selv bord, så alle kan designe deres favorit. Husk, at det bagte græskar er genialt som ekstra fyld i tacoen.

Tip
Hvis man har lyst kan man have lidt syltede jalapenos, cheddar og/eller frisk chili på bordet også til at pimpe sine taco’s med. Og så smager frisk kogte majs vildt godt til også

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 615 g af retten):

Energi:
2232 kJ (531 kcal)
Protein:
35 g
Kulhydrat:
54 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
17 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
363 kJ (86 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
9 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
3 g
Rødbede
Champignon
Gulerod
Squash
Løg
Gris
Kidneybønner
Kartoffel
Blomkål
Aubergine
Peberfrugt
Tomat
Hvidløg
Broccoli
Chili
Gulerod
Ærter
Kidneybønner
Kartoffel
Majs