Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Asiatisk blomkålssalat med bacontopping

Sprød, lækker og grov blomkålssalat med frugt og knasende sprød bacon. Der er kun en lille smule kød i denne ret, ca. 30 g pr. person. Kødet fremmer optagelsen af jern og zink fra grøntsagerne, det kaldes kødfaktoren. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost.

Forberedelsestid
20 minutter
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 blomkål, 600 g
  • 400 g fine grønne ærter
  • 1 mango

Dressing

  • 3 dl græsk yoghurt, 10%
  • 1 tsk karry
  • 2 spsk. mango-chutney
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 tsk. salt
  • Lidt peber

Pynt

  • 1 pakke bacon, sliced, 125 g
  • 1 bakke brøndkarse eller almindelig karse

Tilbehør

  • 200 g fuldkornsrugbrød

Opskrift udlånt af voresmad.dk

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Del blomkål i små buketter og optø ærterne, hvis de er frosne
  2. Skræl mango, skær kødet fri af stenen og skær det i små tern

Dressing

  1. Bland en dressing af yoghurt, karry, chutney og friskrevet ingefær
  2. Smag til med salt og peber

Blomkålssalat

  1. Vend blomkål, ærter og mango i dressingen og lad den trække i ca. ½ time.
  2. Del baconskiverne i fire stykker
  3. Varm en pande ved god varme og steg bacon gyldent og sprødt
  4. Pynt med bacon og (brønd)karse ved servering

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 479 g af retten):

Energi:
1774 kJ (422 kcal)
Protein:
20 g
Kulhydrat:
46 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
15 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
376 kJ (90 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
10 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
3 g
Ærter
Kidneybønner
Tomat
Løg
Majs
Kål
Kartoffel
Chili
Broccoli
Rødbede
Champignon
Rødbede
Kidneybønner
Aubergine
Kartoffel