Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
Skær grisekødet ud i mindre stykker.
Steg hvidløg, ingefær, chili og kødet på en pande ved høj varme i olie.
Efter 2-3 minutter tilføjes soya, honning og peber og der koges, indtil det er karamelliseret. Det tager ca. 4-5 minutter.
Kog risene i saltet vand efter pakkens anvisning.
Skær grøntsagerne i mindre stykker og steg dem på panden, som blev brugt til kødet, tilføj også en smule vand, for at få alt smagen med.
Server det karamelliserede kød med ris og de stegte grøntsager.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2756
Energi (kcal):
659
Protein (E%):
33
Fedt (E%):
20
Kulhydrater (E%):
82
Relaterede opskrifter
Masser
af grønt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris