Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Grøn kålsalat med citron-flæsk

En lækker klassiker med et twist. Prøv denne skønne og velsmagende ret, hvor bladgrøntsager og kål, som bidrager med fibre, antioxidanter, vitaminer og jern, kombineres med lidt kød. Kødet er med til at optimere optagelsen af zink og jern fra planterne. Det kaldes kødfaktor og det er sund fornuft.

Forberedelsestid
45 min.+ tid til iblødsætning
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Citron-flæsk

  • 500 g stegeflæsk
  • 1 tsk salt
  • ½ citron, ubehandlet
  • 1 tsk honning eller sukker

Salat

  • 120 g Ingrid ærter, tørret
  • ½ lille spidskål, 200 g
  • 150 g grønkål
  • 200 g rosenkål

Dressing

  • 1 citron
  • ½ dl olie
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk honning eller sukker
  • ¼ tsk salt
  • Peber

Pynt

  • ½ bundt persille

Opskrift udlånt af voresmad.dk

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skyl ærterne og sæt i blød dagen i forvejen
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog ærterne 20-25 minutter i vand med lidt salt

Citron-flæsk

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle, skær hver skive i 4 stykker
  2. Krydr med salt
  3. Varm en pande ved god varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
  4. Læg kødet på panden og steg ca. to minutter på hver side
  5. Skru ned til middel varme og vend jævnligt, til kødet er gyldent og sprødt. Det tager ca. 30 minutter for 1 cm tykke skiver
  6. Pres saft af citron og riv skal fint, bland saft, skal og honning/sukker
  7. Dryp blandingen over kødet de sidste minutter af stegningen
  8. Tag kødet af og læg det på køkkenrulle

Salat

  1. Snit spidskål meget fint, gerne på mandolin
  2. Skyl og snit grønkål og rosenkål som spidskål
  3. Hæld kogevandet fra ærterne og bland dem med det grønne

Dressing

  1. Pres saften af citronen, der skal være 1 dl
  2. Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt, sukker og peber
  3. Hæld dressingen over salaten og vend rundt

Pynt

  1. Skyl og hak persille
  2. Top salaten med hakket persille og sprødt citron-flæsk

TIP

  • Bryst fra gris vil svinde ca. 60 % under tilberedning. Retten vil således give ca. 50 g kød pr. person.
  • Tidligere hed denne udskæring svinebryst, nu hedder den bryst fra gris eller stegeflæsk.
  • Spiseklare kikærter fra dåse kan anvendes i stedet for Ingrid ærter. De skal blot tilsættes.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 380 g af retten):

Energi:
1894 kJ (451 kcal)
Protein:
32 g
Kulhydrat:
24 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
23 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
497 kJ (118 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
6 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
6 g
Squash
Gulerod
Ærter
Kål
Broccoli
Kartoffel
Aubergine
Tomat
Peberfrugt
Hvidløg
Tomat (sliced)
Blomkål
Hvidløg
Champignon
Ærter
Broccoli
Squash
Kål
Chili