Hvad har jeg i køleskabet
Bælg-
frugter

Varm papajasalat med bønnespirer og jordnødder

Rejs en tur til varmere himmelstrøg gennem denne lækre ret med papaja, bønner og jordnødder

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Ristede jordnødder

  • 100 g jordnødder
  • 3 dl vand
  • 2 spsk salt
  • 1/4 tsk chiliflager

Salat

  • 2 bakker bønnespirer, 300 g – skyllede og nedkølede
  • 1 lille grøn papaja, 300 g – skrællet og skåret i tynde strimler
  • 4 forårsløg – i tynde skiver
  • 1 bundt koriander – groft hakket

Limevinaigrette

  • 1 dl rapsolie
  • 1½ ubehandlet lime, skal og saft
  • 2 spsk honning
  • ½ tsk salt

Grisekød

  • 2 spsk rapsolie
  • 500 g hakket grisekød 5-10 % fedt
  • 3 bananskalotteløg – skrællede og finthakkede
  • 3 fed hvidløg – pillede og finthakkede
  • 1 ubehandlet citron – skal og saft
  • 2 tsk sriracha
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk japansk soja
  • 1 tsk salt

Pynt

  • Chili i tynde skiver
  • Koriander

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Jordnødder

  1. Kog vand, salt og chili op, hæld det over jordnødderne, og lad det trække i 20 min.
  2. Hæld vandet fra, og rist jordnødderne tørre i ovnen ved 140 grader i ca. 20-30 min. Åbn ovndøren ind imellem, så dampen kan slippe ud.
  3. Knus eller hak nødderne let inden servering.

Salat

  1. Skyld spirerne under rindende vand. Dryp af.
  2. Bland spirer, strimlede papaja, løgskiver og hakket koriander sammen.

Vinaigrette

  1. Bland olie, honning og skal og saft af lime med en stavblender.
  2. Smag til med salt. Hæld blandingen over salaten inden servering.

Grisekød

  1. Varm en pande op til høj varme med 1 spsk rapsolie. Brun ½ af kødet på den varme pande under omrøring. Tag kødet af panden. Gentag med den anden ½.
  2. Tilsæt hakket bananskalotteløg og det først brunede kød.
  3. Tilsæt soja, citron, farin og sriracha – steg det, og smag til med evt. salt.

Servering

Anret på tallerkener: læg salaten i bunden, der er blandet med vinaigrette, fordel kødet over og pynt med fint skåret rød chili, der er skyllet i koldt vand, plukket koriander og ristede jordnødder.

Tip

Hvis du vil gøre det nemmere, kan du bruge ristede jordnødder, og drysse chiliflager over.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2879
Energi (kcal):
688
Protein (E%):
15
Fedt (E%):
65
Kulhydrater (E%):
20
Kidneybønner
Kartoffel
Aubergine
Chili
Ærter
Tomat
Gris
Gulerod
Kål
Rødbede
Peberfrugt
Kål
Rødbede
Løg
Majs
Kartoffel
Blomkål
Champignon
Ærter