Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Nemt og
enkelt

Bitre salater med saltede solbær og grillet hjerte af gris

Forberedelsestid
30 min
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

 Hjerte

  • 1 grisehjerte eller 2 schnitzler
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • ½ dl olivenolie

Saltede solbær

  • 100 g solbær
  • Salt og peber

Salater

  • 1 endivie (julesalat) – se tip
  • 1 raddichio
  • ½ frisee salat
  • 2 spsk ristet boghvedekerner eller andre kerner

Tahin-honning dressing

  • 2 spsk tahin
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk akaciehonning

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skær hjertet midt igennem og skyl grundigt med i koldt vand, så du får alt blod ud
  2. Skær blodåre og hinder af og kom hjertet i en skål
  3. Tænd ovnen på 100 grader
  4. Pil og hak hvidløg, pluk rosmarin og kom begge dele og 2 spsk olivenolie i skålen, vend rundt og lad det marinere i 15-20 minutter
  5. Kom solbær og lidt salt i et lille ovnfast fad og bag i 10 minutter, så de bare lige falder lidt sammen og saften fra solbær blander sig med salt
  6. Tag solbær ud af ovnen og bland resten af olivenolie i
  7. Lad solbær stå og trække 15-20 minutter, gerne lidt længere
  8. Del salaterne i hele blade, skyl dem i koldt vand og dryp dem grundigt af
  9. Bland tahin, honning, fintrevet skal og saft fra citron, salt og friskkværnet peber. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen under grundig omrøring, så du får en homogen tyk dressing
  10. Vend salaterne med tahindressing
  11. Varm en grillpande ved god varme. Grill hjertet 2 minutter på hver side, så det får et flot grillmønster og stadig er saftigt i midten. Krydr med salt og peber.
  12. Tag hjertet af grillpanden og lad det trække i 2 minutter og skær så i tynde skiver
  13. Anret salaterne på tallerken eller fad, læg skiver af grisehjerte på toppen og dryp så med solbær og dressing, drys til sidst med de sprøde kerner

 

TIP

Grønkål eller palmekål kan bruges i stedet for endivie og raddichio salat.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 367 g af retten):

Energi:
1725 kJ (412 kcal)
Protein:
18 g
Kulhydrat:
17 g
Kostfibre:
5 g
Fedt:
30 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
470 kJ (112 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
5 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
8 g
Tomat (sliced)
Aubergine
Chili
Champignon
Tomat
Kål
Løg
Squash
Peberfrugt
Gulerod
Løg
Chili
Broccoli
Peberfrugt
Kål
Hvidløg
Champignon
Gulerod
Tomat