Grøn salat og herregårdskoteletter med lynpickels
Skal der kræses lidt ekstra for aftensmaden, så prøv denne opskrift på herregårdskoteletter med grønt, salsa verde og lynpickles.
Ingredienser
Grillede koteletter
- 4 herregårdskoteletter, 3 cm tykke, ca. 1 kg
- 1 tsk fint salt
- ¼ tsk peber
- 1 porre
- 4 spsk naturel rapsolie
Salsa verde
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl persilleblade
- ½ dl kapers
- ½ spsk rødvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 3 spsk olivenolie
- 2 ansjoser
- Eventuelt salt
Lynpickles
- 2 gulerødder
- 1 rødløg
- ¼ blomkålshoved
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk frugtig olivenolie
- ½ tsk salt
- Sort peber fra kværn
Grønne blade med vinagrette
- 1 lille romainesalat eller hjertesalat
- 1 hoved radacchio
- 1 hoved endiviesalat eller anden fliget salat
- 1 bøtte brødkarse
- 1 bøtte solsikkeskud eller andre spirer
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
- 1 spsk sennep
- 2 knivspids salt
- Sort peber fra kværn
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Salsa verde
- Blend alle ingredienser til en klar creme i en blender.
- Smag til med salt, hvis nødvendigt.
Grillede koteletter
- Tænd grillen.
- Gnid koteletterne med fint salt og friskkværnet peber på begge sider og stil i køleskabet.
- Rens porren – del den eventuelt i top og bund, så toppen kan blive renset ordentligt.
- Når grillen er varm lægges porren på grillen, vend med mellemrum indtil den er kulsort hele vejen rundt, ca. 20 minutter.
- Skær porren i skiver på 2 cm og bland med rapsolien.
- Læg koteletterne på og grill jævnt, 7-8 minutter på begge sider, til de er svagt rosa i midten eller kun lige gennemstegt.
- Tag koteletterne af grillen og læg dem på et skærebræt og pensl med porreolien, drys med groft salt.
Lynpickles
- Skræl gulerødderne og pil løget.
- Skær gulerødderne og løget i tynde skiver.
- Bræk små buketter af blomkålen.
- Vend grøntsagerne i eddike, olie, salt og peber og lad stå i minimum 10 minutter.
Grønne blade
- Pluk salaterne blad for blad og skyl både salat, skud og karse.
- Lad det grønne dryppe ordentligt af i et dørslag og tør eventuelt i et rent viskestykke.
- Pisk olivenolie, honning, eddike, sennep, salt og peber sammen til vinaigretten og vend i salaten lige inden servering.
Servering
Server koteletten med salsa verde, de grønne blade og en blanding af pickles.
Tip
Denne ret smager også godt med nye kogte kartofler til. Beregn 125 g kartofler pr person, som du sætter til at koge, inden du lægger koteletterne på grillen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 3972
- Energi (kcal):
- 946
- Protein (E%):
- 24
- Fedt (E%):
- 68
- Kulhydrater (E%):
- 8