Sellerimos med soja-svampe og kanelstegte herregårdskoteletter
Kanel kan bruges til meget. Se bare denne lækre opskrift på kanelstegte herregårdskoteletter med soja-svampe og sellerimos.
60 min.
2 pers.
Ingredienser
2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk, 3-4 cm tykke.
1 knivspids fint salt
Peber
2 tsk smør
1 knivspids stødt kanel
Sellerimos
3/4 knoldselleri, ca. 850 g
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk smør
Peber
Sojaglaserede svampe
250 g svampe, fx champignon eller portobello
2 fed hvidløg
½ dl soja
1 dl vand
1 stjerneanis
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad dem stå i 15 minutter (se tip).
Skræl selleri og skær i tern. Kom dem i en gryde med mælk og vand. Lad det simre til sellerien er mør, det tager ca. 15 minutter i alt. Blend det med smør, til mosen er blank og glat. Smag til med salt og peber.
Rens svampe og skær i kvarte. Pil og hak hvidløg. Kom svampe og hvidløg i en lille gryde med soya, vand og stjerneanis. Kog til der ikke er mere væske tilbage.
Varm smør og kanel på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.
Tip
Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.