enkelt
Quinoasalat med broccoli og minuttern
Sund og lækker quinoasalat med minuttern, som man tidligere kaldte skinketern. Det smager godt og så tager det ingen tid at lave. Server med stegt broccoli.
Ingredienser
Minuttern marineret i persille og brændt citron
- 300 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
- 3 knivspidse fint salt
- 1 citron
- ½ bundt persille
- 1 tsk olie
- Salt og peber
- 10 g smør
Quinoasalat
- 1 løg, ca. 110 g
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl lys quinoa
- 3 dl vand
- ½ grøntsags bouillonterning
Stegt broccoli
- 1 broccoli, ca. 500 g
- 2 tsk olie, fx sesamolie
- ¼ dl soja
- ¼ dl vand
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Drys kødet med salt (se tip) og lad det stå i minimum 15 minutter.
- Skyl og halvér citron og kom den på en meget varm og tør pande med skæresiden nedad. Fjern først citronen når den er brændt, ca. 5 minutter. Skyl og hak persille. Pres den brændte citron og vend citronsaften med olie og persille. Smag til med salt og peber.
- Varm smør på en pande ved god varme og lad det bruse af og blive gyldent. Brun skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Skru ned til svag varme og lad kødet stege i 20-30 minutter. Vend de lune skinketern i dressingen.
- Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl quinoa og kog sammen med løg, hvidløg, vand og bouillonterning uden låg i 15-20 minutter.
- Skyl broccoli og skær blomsten i små buketter. Skræl stokken så det hvide kommer frem og skær stokken i skiver.
- Varm sesamolie på en pande og lad det blive varm ved god varme. Steg broccoli i ca. 1 minut. Tilsæt soja og vand og lade det koge ind.
- Vend broccolien i den lune quinoasalat og smag til med salt og peber. Fordel minuttern ovenpå salaten.
Tips
Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.
I stedet for minuttern kan du anvende noget kød du har til overs fra dagen før, som du skærer i tern.
Quinoa kan erstattes af bulgur eller perlebyg.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 750 g af retten):
- Energi:
- 2543 kJ (606 kcal)
- Protein:
- 54 g
- Kulhydrat:
- 42 g
- Kostfibre:
- 17 g
- Fedt:
- 21 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 339 kJ (81 kcal)
- Protein:
- 7 g
- Kulhydrat:
- 6 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 3 g