enkelt
Wok med hvedekerner, minutstrimler og yoghurt med urter
Skal det gå hurtigt i dag, så prøv denne wok med hvedekerner, hvidkål og minutstrimler, der tidligere er blevet kaldt skinkestrimler.
Ingredienser
Minutstrimler
- 300 g minutstrimler, ca. ½ x ½ x 5 cm
- 1 rød chili
- 25 g ingefær
- Salt og peber
- 2 tsk olie, fx olivenolie
Wok
- 3 dl hvedekerner, ca. 200 g
- 4 dl vand
- 2 rødløg
- 1 lime
- 1 spsk honning
- 1 knivspids salt
- 1/4 hvidkål, ca. 400 g
- 2 tsk olie, fx olivenolie
- ½ dl soja
Urte-yoghurt
- ½ bundt koriander
- ½ bundt mynte
- 2 dl græsk yoghurt, 10 %
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Kog hvedekerner i letsaltet vand i 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække færdige.
- Pil rødløg, halvér og skær i helt fine strimler. Skyl lime, riv skal og pres saft. Vend løg med limeskal og -saft, honning og salt.
- Flæk chili, fjern kerner og hak fint. Skræl ingefær og hak fint. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie i en wok eller på en pande ved god varme. Rist chili og ingefær et øjeblik. Tilsæt minutstrimler – de skal ligge i ét lag – og steg på alle sider. Det tager 1-1½ minut. Tag kødet på en tallerken og hold det varmt.
- Skyl hvidkål og skær i grove stykker. Varm olie på panden ved middel varme. Steg kål i 3-4 minutter ved god varme – det skal falde lidt sammen, men stadig være lidt sprød. Tilsæt rødløg og marinaden sammen med soja og hvedekerner. Vendt det godt rundt og smag til med salt, peber og soja. Tilsæt kødet.
- Skyl og hak koriander og mynte. Vend det i yoghurten.
Tips
I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) på ca. ½x½x5 cm, kan du også selv skære dem af skinkeschnitzler, minutkoteletter eller mørbrad (svinemørbrad).
Hvis du kun kan købe minustrimler, som allerede er marinerede, kan du også bruge dem.
Du kan også tilsætte hvidløg til kødet. Hak to fed hvidløg og steg det sammen med ingefær og chili.
Tjek om kødet er færdigstegt, ved at skære den tykkeste strimmel over og tjekke, at den er svagt rosa eller netop gennemstegt.
I stedet for hvedekerner, kan du bruge perlespelt eller ris.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 480 g af retten):
- Energi:
- 1849 kJ (440 kcal)
- Protein:
- 26 g
- Kulhydrat:
- 49 g
- Kostfibre:
- 10 g
- Fedt:
- 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 386 kJ (92 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 10 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 3 g