Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Coleslaw af fennikel med glaseret ribbenssteg

Forberedelsestid
120 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 kg ribbenssteg med ben
  • 2 tsk salt

Glace

  • 2 dl honning
  • 2 dl soja sauce
  • 1 dl kalvefond½ dl æbleeddike
  • Saft fra en appelsin
  • 30 g ingefær, revet
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 spsk sesamfrø

Fennikelcoleslaw

  • 1 fennikel, 150 g
  • 1 lille salatløg, 60 g
  • 1 icebergsalat, 450 g
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche 18 % fedt
  • 1 tsk sukker
  • 1-2 spsk champagne- eller æbleeddike
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 majskolber eller 110 g majs fra frost
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Ribbenssteg

  1. Puds ribbensstegen for eventuelle hinder, og krydr med salt.

Stil kødet midt i ovnen. Tænd ovnen på 165 grader. Steg ribbensstegen i 1½ time. Ribbensstegen er klar, når kødet slipper benet.

  1. Kog alle ingredienserne til glacen sammen i ca. 20 min., indtil den tykner.
  2. Tag ribbensstegen ud af ovnen, og skru temperaturen op til 225 grader.
  3. Pensl rigeligt med glace på ribbensstegen, og rist den i 10-20 min. Hold øje med, at den ikke bliver brændt.

Fennikelcoleslaw

  1. Riv eller skær fennikel og salatløg tyndt. Brug gerne et mandolinjern.
  2. Skyl løgene med koldt vand, og tør dem med køkkenrulle.
  3. Pluk 8 store blade icebergsalat. Skyl dem i koldt vand, tør dem og læg dem til side til servering.
  4. Skær resten af icebergsalaten i tynde strimler, og bland den med fennikel og løg.
  5. Massér sukker og salt i.
  6. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og smag til med eddike, salt og peber.

Tilbehør

  1. Skær majskernerne af kolberne. Steg majsen på en stegepande i smør i ca. 3-5 min., eller indtil de begynder at få farve.
  2. Afslut med at tilsætte chili og persille.
  3. Smag til med salt, peber og lidt vineddike.

Servering

Pluk kødet af benet ved hjælp af en gaffel. Smag til, og tilsæt eventuelt mere glace og salt. Servér kødet med fennikelcoleslaw og majs på et salatblad.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
4890
Energi (kcal):
1169
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
53
Kulhydrater (E%):
27
Gulerod
Blomkål
Løg
Gris
Chili
Champignon
Kål
Tomat (sliced)
Kartoffel
Hvidløg
Aubergine
Ærter
Kidneybønner
Hvidløg
Tomat
Tomat (sliced)
Broccoli
Gulerod
Løg