Cordon Bleu af gris med kartoffelmos og salat med bacondressing
Kristian Kulmbach og hans ven Mativ har fået besøg af kokken William Milsted. De laver Cordon Bleu af gris med kartoffelmos og salat med bacondressing. Velbekomme
Ingredienser
Gordon Bleu
3 x Kotelet af gris ca. 250 g (evt. med ben på)
100 g cheddar
1 pk bacon i skiver
1 pk skinke
3 æg
500 g panko eller almindelig rasp
200 g hvedemel
3 dl planteolie
250 g smør
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
250 g smør
2,5 dl piskefløde
1 bundt estragon
2 citroner
Salat af grønkål, pære og græskar vendt i bacondressing
1 pose grønkål
2 sprøde pærer
1 hokkaidogræskar
2 dl cremefraiche, 38%
Stegefedt fra bacon
1 citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Tag bacon af panden, men husk at gemme stegefedt.
Skær græskar i både og kom dem i ovnen ved 240 grader i 15-20 min med lidt olivenolie, salt og peber.
Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i masser vand.
Skær en lomme i koteletterne. Drys koteletterne med en smule salt, kom derefter cheddar, skinke og bacon ind i lommen.
Panér koteletterne i mel, æg og rasp. Gentag og panér anden gang. Steg derefter i olie og smør.
Rens grønkål og pluk dem fra stilken. Halvdelen af kålen skal i ovnen i 5 min ved 240 grader med lidt olie og salt til de bliver som chips.
Kom 2 dl creme fraiche og saften fra 1 citron på panden med stegefedtet fra baconen. Vend rundt og smag til med lidt salt og peber.
Dræn kartofler for vand. Lad dem dampe godt af og tilsæt derefter hakket estragon, citronsaft, fløde, smør og smag til med salt.
Grønkål, bagt græskar og pære, skåret store chunks, vendes med bacondressing og toppes med grønkålschips.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Seneste opskrifter
Grill
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Grill
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Jul
Flæskesteg med sprøde svær
Jul
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Jul
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris