Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted

Cordon Bleu af gris med kartoffelmos og salat med bacondressing

Kristian Kulmbach og hans ven Mativ har fået besøg af kokken William Milsted. De laver Cordon Bleu af gris med kartoffelmos og salat med bacondressing. Velbekomme

Ingredienser

Gordon Bleu

  • 3 x Kotelet af gris ca. 250 g (evt. med ben på)
  • 100 g cheddar
  • 1 pk bacon i skiver (6 skiver af 7 g.)
  • 1 pk skinke (30g)
  • 3 æg
  • 500 g panko eller almindelig rasp
  • 200 g hvedemel
  • 3 dl planteolie
  • 250 g smør

Kartoffelmos

  • 1 kg bagekartofler
  • 250 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 bundt estragon
  • 2 citroner

Salat af grønkål, pære og græskar vendt i bacondressing

  • 1 pose grønkål
  • 2 sprøde pærer
  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 dl cremefraiche, 38%
  • Stegefedt fra bacon
  • 1 citron

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Tag bacon af panden, men husk at gemme stegefedt.
  2. Skær græskar i både og kom dem i ovnen ved 240 grader i 15-20 min med lidt olivenolie, salt og peber.
  3. Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i masser vand.
  4. Skær en lomme i koteletterne. Drys koteletterne med en smule salt, kom derefter cheddar, skinke og bacon ind i lommen.
  5. Panér koteletterne i mel, æg og rasp. Gentag og panér anden gang. Steg derefter i olie og smør.
  6. Rens grønkål og pluk dem fra stilken. Halvdelen af kålen skal i ovnen i 5 min ved 240 grader med lidt olie og salt til de bliver som chips.
  7. Kom 2 dl creme fraiche og saften fra 1 citron på panden med stegefedtet fra baconen. Vend rundt og smag til med lidt salt og peber.
  8. Dræn kartofler for vand. Lad dem dampe godt af og tilsæt derefter hakket estragon, citronsaft, fløde, smør og smag til med salt.
  9. Grønkål, bagt græskar og pære, skåret store chunks, vendes med bacondressing og toppes med grønkålschips.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 1485 g af retten):

Energi:
17022 kJ (4053 kcal)
Protein:
78 g
Kulhydrat:
250 g
Kostfibre:
31 g
Fedt:
303 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1145 kJ (273 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
17 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
20 g
Hvidløg
Peberfrugt
Chili
Ærter
Rødbede
Broccoli
Champignon
Tomat
Aubergine
Gris
Squash
Gulerod
Chili
Peberfrugt
Broccoli
Champignon
Tomat
Løg
Ærter