Grill
Kartofler og glaskålssalat med culotte
Lækker ret – culotte braiseret i mælk og citron. Server den med en let glaskålsalt med ribs og knuste kartofler.
90 min.
4 pers.
Ingredienser
Culotte braiseret i mælk og citron
- 1 culotte af gris, ca. 750 g
- ½ tsk salt
- Peber
- ½ bundt timian
- 1 citron, usprøjtet
- ½-1 l sødmælk
Knuste kartofler
- 1 kg små kartofler
- 2 spsk yoghurt naturel 2%
- 15 g smør
- ½ tsk salt
- Peber
Salat af glaskål, ribs og estragon
- 2 glaskål
- ½ spsk lys eddike, fx æbleeddike
- 2 tsk olie
- 1 tsk flydende honning
- ¼ tsk salt
- Peber
- 100 g friske ribs
- 1 bundt estragon
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Ris fedtlaget på culotten på kryds og tværs, så den får nogle fine ”tern” på toppen. Dup culotten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm en pande ved god varme og brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Kom culotten i en stegegryde eller et ildfast fad med høje kanter.
- Skyl og hak timian. Skyl citron og skær i grove stykker. Kom timian og citron ved culotten.
- Hæld mælk over culotten, så den er halvt dækket og steg den i ovnen ved 150 grader i 1-1½ time, indtil culotten er gylden på toppen og mælken er skilt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.
- Skyl kartofler fri for jord. Kom kartofler op i et ildfast fad og drys med salt.
- Kom kartoflerne i ovnen ved 150 grader (så den kan hygge sig med culotten) og bag i 30-35 minutter, til de er møre og har fået gylden og sprød skræl.
- Og så til salaten: Skræl glaskål og skær dem ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Kom skiverne i iskoldt vand, så de bliver helt sprøde.
- Rør eddike, olie, honning, salt og peber sammen til en dressing.
- Skyl ribs. Skyl og hak estragon. Tilsæt ribs og estragon til dressingen.
- Afdryp glaskål grundigt for vand og vend skiverne i dressingen.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og knus dem let med en grydeske, kom yoghurt og tern af koldt smør op i og vend det godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skær culotten i skiver fra det laveste hjørne og server med kartofler, glaskålssalat og lidt af skyen fra stegegryde som sauce.
Tips
I stedet for glaskål kan du også bruge fennikel, jordskokker eller majroer.
Du kan sagtens bruge andre bær end ribs i salaten.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2540
- Energi (kcal):
- 620
- Protein (E%):
- 28
- Fedt (E%):
- 39
- Kulhydrater (E%):
- 33