Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Nemt og
enkelt

Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous

Forberedelsestid
35 min
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Secreto

  • 400 g secreto
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt

Chutney

  • 3 kviste timian
  • 2 fennikel
  • 25 små tomater, cherry eller cocktail
  • 3 spsk sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 dl æbleeddike
  • Salt og peber
  • ½ dl olivenolie

Couscous

  • 200 g couscous
  • 1 usprøjtet citron

Pynt

  • 3 kviste kørvel eller brøndkarse

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Del secreto i to stykker, vend i olivenolie, salt og skyllet, hakket timian
  2. Vend det godt rundt og lad det trække i mindst 15 minutter
  3. Skær top og bund af fennikel, del den på langs og skær i så tynde strimler som muligt. Kom dem i en skål.
  4. Skyl tomater, halver dem og kom i en skål
  5. Varm sukker og stjerne anis i en gryde ved middel varme og lad det karamellisere stille og roligt, til det er flot gyldent
  6. Tilsæt fennikel og vend den godt rundt. Drys med lidt salt, så fennikel smider lidt væde
  7. Tilsæt eddike og lad det koge et par minutter,
  8. Tilsæt tomater og vend det hele forsigtigt rundt
  9. Kog yderligere i et par minutter, så tomater får lidt varme og falder lidt sammen, men dog stadig holder sin form og smag
  10. Tag gryden af varmen og tilsæt olivenolie, lidt ekstra salt og friskkværnet peber
  11. Kom couscous i en gryde og hæld vand på, så det står 3 cm over
  12. Tilsæt 1 tsk salt og 1 spsk olivenolie
  13. Kog couscous 4-5 minutter til den har suget alt vandet op
  14. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af
  15. Tag gryden af varmen og smag til med fintrevet citronskal og -saft. Lad det trække i 5-7 minutter
  16. Varm en grillpande eller almindelig pande ved høj varme
  17. Steg secrato 2-3 minutter på hver side, så kødet får en flot grilloverflade og stadig er saftigt i midten
  18. Krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  19. Tag secreto af grillpanden og lad den trække 5 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
  20. Server secreto med chutney og couscous og pynt med skyllet, klippet grønt

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 519 g af retten):

Energi:
2451 kJ (586 kcal)
Protein:
27 g
Kulhydrat:
55 g
Kostfibre:
7 g
Fedt:
26 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
473 kJ (113 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
5 g
Hvidløg
Kål
Blomkål
Gris
Majs
Kidneybønner
Squash
Rødbede
Kartoffel
Ærter
Hvidløg
Gulerod
Peberfrugt
Kål
Chili
Kidneybønner
Majs
Broccoli
Ærter