Hvad har jeg i køleskabet
Jul

Flæskestegssandwich med sprøde svær

Synes du det vigtigste i en flæskestegssandwich er de sprøde svær – så se med her!

Forberedelsestid
15 min.
Antal personer
1 pers.

Ingredienser

Hjemmerørt mayo

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1,5 dl rapsolie

Tilbehør

  • rødkål
  • syltede agurker
  • 1 brioche bolle

Opskrift af Benjamin Kanu

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Flæskesteg

Brug rester fra gårsdagens flæskesteg eller følg Benjamin Kanus opskrift til flæskesteg med sprøde svær.

Hjemmerørt mayo

  1. Find en skål, decilitermål eller anden beholder, som du kan blende mayonnaisen i
  2. Hæld to æggeblommer i skålen, bland 1 tsk dijon-sennep, 1 tsk hvidvinseddike og 1,5 dl rapsolie i
  3. Blend til du får en tyk masse
  4. Så er der mayo!

Anret

  1. Skær brioche-bollen igennem og varm den på panden.
  2. Smør hjemmerørt mayo på underbollen
  3. Læg 2 skiver af stegen på
  4. Læg rødkål oven på stegen
  5. Giv den en lille smule creme fraiche dressing
  6. Læg skiver af syltede agurker på dressingen
  7. Smør en lille smule sennep på overbollen
  8. Og så kommer der låg på – læg overbollen på og nyd din flæskestegssandwich med sprøde svær

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2535
Energi (kcal):
605
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
39
Squash
Chili
Gulerod
Hvidløg
Løg
Tomat (sliced)
Blomkål
Aubergine
Gris
Kål
Squash
Broccoli
Champignon
Kartoffel
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Rødbede
Løg