Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Gammeldags kartoffelsalat med frikadeller

En god, gammel klassisk opskrift på frikadeller med kartoffelsalat. Du behøver ikke ringe til mormor, bare følg opskriften og hun vil være stolt af dit resultat.

Forberedelsestid
35 min.
Antal personer
1 pers.

Ingredienser

  • 3 stegte frikadeller, se opskrift
  • 200 g kolde, kogte kartofler
  • ¼-½ rødløg
  • 1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
  • ½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 100 g optøede, frosne ærter
  • Evt. persille

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
  2. Varm frikadeller på en pande eller i mikrobølgeovn.
  3. Skræl og skær løg i tynde både eller tern.
  4. Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 660 g af retten):

Energi:
2497 kJ (594 kcal)
Protein:
44 g
Kulhydrat:
61 g
Kostfibre:
17 g
Fedt:
17 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
378 kJ (90 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
9 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
3 g
Kidneybønner
Champignon
Løg
Broccoli
Majs
Rødbede
Aubergine
Tomat (sliced)
Hvidløg
Kål
Champignon
Squash
Blomkål
Aubergine
Løg
Majs
Peberfrugt
Gulerod
Rødbede