En let og hurtig ret til sommerens grillaftener. Grisemørbrad – der tidligere gik under navnet svinemørbrad – med bacon og asparges. Det tager kun et splitsekund at tilberede.
Ca. 30 min.
3 pers.
Ingredienser
1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
Salt og peber
8 tynde skiver bacon
evt. tandstikker
500 g grønne asparges
100-150 g blandet salat
80 g blåskimmelost eller parmesanost
Dressing
¼ spsk dijonsennep
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
3 spsk olie
Tilbehør
250 g brød
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere. Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt. Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 grader – da er mørbraden mest saftig.
Bræk rodenderne af de grønne asparges. Skær dem evt. lige lange og skyl dem. Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise. Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd. Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller server den til.
Smuldr osten over asparges eller salat.
Varm brødet på grillen.
Tip
Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2500
Energi (kcal):
595
Protein (E%):
38
Fedt (E%):
29
Kulhydrater (E%):
33
Relaterede opskrifter
Grill
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Grill
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Grill
Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous
Grill
Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet
Grill
Nektarinsalat med grillet spidskål og nakkekoteletter
Grill
Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd