Hvad har jeg i køleskabet
Grillet mørbrad med bacon og asparges
Grill

Grillede asparges og mørbrad med bacon

En let og hurtig ret til sommerens grillaftener. Grisemørbrad – der tidligere gik under navnet svinemørbrad – med bacon og asparges. Det tager kun et splitsekund at tilberede.

Forberedelsestid
Ca. 30 min.
Antal personer
3 pers.

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
  • Salt og peber
  • 8 tynde skiver bacon
  • evt. tandstikker
  • 500 g grønne asparges
  • 100-150 g blandet salat
  • 80 g blåskimmelost eller parmesanost

Dressing

  • ¼ spsk dijonsennep
  • 1 spsk rødvins- eller sherryeddike
  • 3 spsk olie

Tilbehør

  • 250 g brød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere. Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt. Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 grader – da er mørbraden mest saftig.
  2. Bræk rodenderne af de grønne asparges. Skær dem evt. lige lange og skyl dem. Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
  3. Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise. Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd. Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller server den til.
  4. Smuldr osten over asparges eller salat.
  5. Varm brødet på grillen.

Tip

Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2500
Energi (kcal):
595
Protein (E%):
38
Fedt (E%):
29
Kulhydrater (E%):
33
Kål
Chili
Blomkål
Rødbede
Champignon
Majs
Aubergine
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Løg
Hvidløg
Gulerod
Champignon
Kidneybønner
Broccoli
Rødbede
Squash
Ærter
Tomat