Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Fennikelristede gulerødder med grillet nakkefilet og yoghurtdressing med dild, agurk og æble

Tilbered sæsonens grøntsager på grillen sammen med en nakkefilet. Server med karamelliserede grøntsager og en frisk yoghurtdressing.

Forberedelsestid
105 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Nakkefilet

  • 800 g nakkefilet
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk olivenolie

Fennikel-ristede gulerødder

  • 12 gulerødder
  • 3 bananskalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk sort peber

Dild-yoghurt med agurk og æble

  • 4 dl tyrkisk yoghurt, 10 % fedt
  • ½ agurk
  • 1 æble
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk salt
  • Sort peber fra kværn

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Gnid kødet med salt, peber og et skvis olivenolie og lad kødet hvile en halv time.
  2. Tænd en kuglegrill med meget kul på den ene side af grillen.
  3. Grill nakken direkte over kullene på alle siden, når gløden er jævn, og løft den så over på siden uden kul.
  4. Læg låget på grillen med god luft-gennemstrømning.
  5. Nakken er færdig, når den når en centrumtemperatur på 80 grader.
  6. Vask gulerødderne, del dem i tre og læg dem i et ovnfast fad.
  7. Pil og skær bananskalotteløg i to dele og knus hvidløgsfeddene let med skrællet på og læg det hele sammen med gulerødderne.
  8. Stænk olivenolien over, hæld fennikelfrøene over, tilsæt salt og peber og rør grøntsagerne godt.
  9. Stil fadet i en kold og ovn indstil på 200 grader.
  10. Grøntsagerne er færdige, når alt er godt karamelliseret, og gulerødderne er bløde i midten. Det tager ca. 40 minutter.
  11. Skræl agurk og æble og fjern kernerne. Hak begge dele meget fint (man kan også rive dem på rivejern) og bland dem sammen med yoghurt, dijonsennep og rigeligt med finthakket dild.
  12. Smag til salt og sort peber.

Servering

Skær kødet i skiver på en halv centimeter i tykkelse og anret det på de stegte grøntsager. Drys lidt plukket dild over og server yoghurten i en skål ved siden af.

Tip

Denne ret bliver mere fyldig med og smager godt med kartoffelbåde til.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2643
Energi (kcal):
629
Protein (E%):
29
Fedt (E%):
53
Kulhydrater (E%):
18
Kartoffel
Aubergine
Rødbede
Tomat
Kål
Blomkål
Tomat (sliced)
Gulerod
Kidneybønner
Champignon
Champignon
Gulerod
Kål
Hvidløg
Kartoffel
Tomat
Rødbede
Tomat (sliced)
Løg