Grill
Grillet spidskål med bacondressing
En hurtig og let sommerret. Grillet spidskål med bacondressing. Kan serveres som tilbehør eller hovedret.
25 min.
4 pers.
Ingredienser
Bacondressing
- 1 pakke bacon, ca. 8 skiver, 125 g
- 2 tomater
- 3 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
- Peber
- 2 knivspidse salt
Grillet spidskål
- 1 spidskål, ca. 1000 g
- ½ bundt basilikum
- 30 g parmesanost
- 2 tsk olie
Tilbehør
- 6 skiver fuldkornsbrød, ca. 300 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt. Tag det af panden og læg det på et stykke køkkenrulle. Hak det groft.
- Fjern evt. grimme yderblade fra spidskål og flæk det på langs i 8 ”både”. Skyl spidskål og lad det dryppe af i en sigte eller et dørslag.
- Skyl tomater og skær i små tern. Kom dem i en skål med eddike, bacon og peber (hvis du er ekstra blæret, stepper du op med friskkværnet) og vend det sammen til en dressing. Smag til med salt.
- Skyl basilikum og hak det groft. Riv parmesanosten.
- Varm olie på en grillpande ved høj varme (hvis dine køkkenredskaber ikke rækker så langt, kan du også bruge en almindelig pande). Steg 1-2 minutter på hver side, til spidskålen tager farve (Så får de nemlig en skøn overflade, men er stadig sprød i midten og har et godt bid – det som fancy foodies kalder ’al dente’).
- Tag spidskål af grillpanden, og læg dem på et fad eller en tallerken.
- Hæld bacondressingen over spidskålen og drys med basilikum og parmesan. Servér med det samme, så kålen er varm og bacondressingen er frisk og sprød.
- Gå amok – men husk at spise brød til…
Tip
Du kan også grille spidskålene på en grill en sommeraften
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 420 g af retten):
- Energi:
- 1606 kJ (382 kcal)
- Protein:
- 19 g
- Kulhydrat:
- 45 g
- Kostfibre:
- 9 g
- Fedt:
- 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 380 kJ (91 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 11 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 3 g