Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Grillet spidskål med bacondressing

En hurtig og let sommerret. Grillet spidskål med bacondressing. Kan serveres som tilbehør eller hovedret.

Forberedelsestid
25 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Bacondressing

  • 1 pakke bacon, ca. 8 skiver, 125 g
  • 2 tomater
  • 3 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
  • Peber
  • 2 knivspidse salt

Grillet spidskål

  • 1 spidskål, ca. 1000 g
  • ½ bundt basilikum
  • 30 g parmesanost
  • 2 tsk olie

Tilbehør

  • 6 skiver fuldkornsbrød, ca. 300 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt. Tag det af panden og læg det på et stykke køkkenrulle. Hak det groft.
  2. Fjern evt. grimme yderblade fra spidskål og flæk det på langs i 8 ”både”. Skyl spidskål og lad det dryppe af i en sigte eller et dørslag.
  3. Skyl tomater og skær i små tern. Kom dem i en skål med eddike, bacon og peber (hvis du er ekstra blæret, stepper du op med friskkværnet) og vend det sammen til en dressing. Smag til med salt.
  4. Skyl basilikum og hak det groft. Riv parmesanosten.
  5. Varm olie på en grillpande ved høj varme (hvis dine køkkenredskaber ikke rækker så langt, kan du også bruge en almindelig pande). Steg 1-2 minutter på hver side, til spidskålen tager farve (Så får de nemlig en skøn overflade, men er stadig sprød i midten og har et godt bid – det som fancy foodies kalder ’al dente’).
  6. Tag spidskål af grillpanden, og læg dem på et fad eller en tallerken.
  7. Hæld bacondressingen over spidskålen og drys med basilikum og parmesan. Servér med det samme, så kålen er varm og bacondressingen er frisk og sprød.
  8. Gå amok – men husk at spise brød til…

Tip

Du kan også grille spidskålene på en grill en sommeraften

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 420 g af retten):

Energi:
1606 kJ (382 kcal)
Protein:
19 g
Kulhydrat:
45 g
Kostfibre:
9 g
Fedt:
12 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
380 kJ (91 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
3 g
Gris
Squash
Kål
Champignon
Gulerod
Hvidløg
Kartoffel
Kidneybønner
Majs
Tomat
Rødbede
Løg
Kål
Kidneybønner
Champignon
Tomat (sliced)
Tomat
Blomkål
Hvidløg