Imponér dine gæster med denne ret. De vil helt sikkert bifalde dine evner i køkkenet med denne opskrift på grisekæber (svinekæber) med broccoli.
2 timer 15 min + 12-24 timer
6 pers.
Ingredienser
8-12 grisekæber, ca. 1 kg
2 broccoli
Salt
Saltlage
50 g salt
1 l vand
Braiserings lage til grisekæber
1 l oksebouillon evt. fra terning
10 g galangarod
Persillepanko
100 g panko rasp
1 bundt persille, 50 g
1 usprøjtet citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Grisekæber
Bland salt i vandet og rør, til det er opløst.
Læg kæberne i lagen, sæt dem på køl og lad dem stå til dagen efter, 12-24 timer.
Skræl og riv galangarod fint og bland med bouillon.
Tag kæberne, skyl dem i koldt vand og tør dem.
Varm smør på en pande ved god varme og brun kæberne godt.
Læg kæberne i et ovnfast fad og hæld braiseringslage over, til de er halvt dækket. Kog resten af lagen ind.
Læg stanniol over fadet og braiser kæberne ved 160 grader i 2 timer.
Tag kæberne op og hold dem varme.
Hæld lagen fra fadet op i gryden og kog ind til det halve. Brug lagen til sauce.
Broccoli
Del broccoli i buketter og blancher nogle minutter i letsaltet vand. Den skal være mør, men stadig have bid.
Persillepanko
Skyl og tør persille og fjern de groveste stængler.
Skyl citron og riv skallen fint.
Blend persille, panko rasp og citronskal til en ensartet masse.
Severing
Anret kæberne på tallerkner med broccolien rundt om. Drys med persillepanko og kom sauce ved siden af.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
1250
Energi (kcal):
300
Protein (E%):
50
Fedt (E%):
24
Kulhydrater (E%):
26
Relaterede opskrifter
Snit og
lad simre
Rodfrugtfritter med hvidløgsmayo og jamaicansk bryst af gris