Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Grønt, ris og karamelliseret grisekød

Forberedelsestid
45 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 400 g grisekoteletter
  • 5 fed hvidløg
  • 2 cm frisk Ingefær
  • 1 frisk chili
  • 2 spsk. olie
  • 5 spsk. soya
  • 3 spsk. honning
  • 0,5 tsk. kværnet peber
  • 4 dl ris
  • 1 aubergine
  • 0,5 spidskål
  • 1 bundt forårsløg

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
  2. Skær grisekødet ud i mindre stykker.
  3. Steg hvidløg, ingefær, chili og kødet på en pande ved høj varme i olie.
  4. Efter 2-3 minutter tilføjes soya, honning og peber og der koges, indtil det er karamelliseret. Det tager ca. 4-5 minutter.
  5. Kog risene i saltet vand efter pakkens anvisning.
  6. Skær grøntsagerne i mindre stykker og steg dem på panden, som blev brugt til kødet, tilføj også en smule vand, for at få alt smagen med.
  7. Server det karamelliserede kød med ris og de stegte grøntsager.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2756
Energi (kcal):
659
Protein (E%):
33
Fedt (E%):
20
Kulhydrater (E%):
82
Hvidløg
Løg
Kål
Tomat
Rødbede
Champignon
Blomkål
Gris
Squash
Ærter
Kidneybønner
Champignon
Løg
Peberfrugt
Gris
Tomat (sliced)
Majs
Kartoffel
Aubergine
Hvidløg