Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Grøn salat og herregårdskoteletter med lynpickels

Skal der kræses lidt ekstra for aftensmaden, så prøv denne opskrift på herregårdskoteletter med grønt, salsa verde og lynpickles.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Grillede koteletter

  • 4 herregårdskoteletter, 3 cm tykke, ca. 1 kg
  • 1 tsk fint salt
  • ¼ tsk peber
  • 1 porre
  • 4 spsk naturel rapsolie

Salsa verde

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1½ dl persilleblade
  • ½ dl kapers
  • ½ spsk rødvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 ansjoser
  • Eventuelt salt

Lynpickles

  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • ¼ blomkålshoved
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk frugtig olivenolie
  • ½ tsk salt
  • Sort peber fra kværn

Grønne blade med vinagrette

  • 1 lille romainesalat eller hjertesalat
  • 1 hoved radacchio
  • 1 hoved endiviesalat eller anden fliget salat
  • 1 bøtte brødkarse
  • 1 bøtte solsikkeskud eller andre spirer
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
  • 1 spsk sennep
  • 2 knivspids salt
  • Sort peber fra kværn

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Salsa verde

  1. Blend alle ingredienser til en klar creme i en blender.
  2. Smag til med salt, hvis nødvendigt.

Grillede koteletter

  1. Tænd grillen.
  2. Gnid koteletterne med fint salt og friskkværnet peber på begge sider og stil i køleskabet.
  3. Rens porren – del den eventuelt i top og bund, så toppen kan blive renset ordentligt.
  4. Når grillen er varm lægges porren på grillen, vend med mellemrum indtil den er kulsort hele vejen rundt, ca. 20 minutter.
  5. Skær porren i skiver på 2 cm og bland med rapsolien.
  6. Læg koteletterne på og grill jævnt, 7-8 minutter på begge sider, til de er svagt rosa i midten eller kun lige gennemstegt.
  7. Tag koteletterne af grillen og læg dem på et skærebræt og pensl med porreolien, drys med groft salt.

Lynpickles

  1. Skræl gulerødderne og pil løget.
  2. Skær gulerødderne og løget i tynde skiver.
  3. Bræk små buketter af blomkålen.
  4. Vend grøntsagerne i eddike, olie, salt og peber og lad stå i minimum 10 minutter.

Grønne blade

  1. Pluk salaterne blad for blad og skyl både salat, skud og karse.
  2. Lad det grønne dryppe ordentligt af i et dørslag og tør eventuelt i et rent viskestykke.
  3. Pisk olivenolie, honning, eddike, sennep, salt og peber sammen til vinaigretten og vend i salaten lige inden servering.

Servering

Server koteletten med salsa verde, de grønne blade og en blanding af pickles.

Tip

Denne ret smager også godt med nye kogte kartofler til. Beregn 125 g kartofler pr person, som du sætter til at koge, inden du lægger koteletterne på grillen.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3972
Energi (kcal):
946
Protein (E%):
24
Fedt (E%):
68
Kulhydrater (E%):
8
Tomat (sliced)
Broccoli
Aubergine
Kartoffel
Champignon
Squash
Gris
Kidneybønner
Majs
Peberfrugt
Peberfrugt
Gulerod
Champignon
Aubergine
Squash
Chili
Ærter
Majs
Blomkål