Hvad har jeg i køleskabet
Herregårdskoteletter med pasta og svampe
Nemt og
enkelt

Pasta med svampe og herregårdskoteletter

Hurtig og nem frisk pastaret med svampe, parmasanost og herregårdskoteletter. Simpel, men god.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk.
  • Salt og peber
  • 2 tsk olie

Pasta med svampe

  • 160 g frisk pasta – fx pappardelle
  • 200 g blandede svampe – fx østershatte, markchampignon og bøgehatte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bouillon

Pynt

  • 1 bundt persille – gerne bredbladet
  • 40 g parmesanost

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olie blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 15-20 minutter. Vend kødet ca. hvert andet minut. Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Tjek på siden der vender nedad ved servering. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa ved servering.
  2. Kog pastaen ‘al dente’. Hæld vandet fra.
  3. Rens svampe og skær i mindre stykker, fx i skiver. Pil hvidløg og hak dem fint. Skyl og hak persille.
  4. Rist svampene på panden, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg og bouillon, fx terning og vand og lad det koge ved svag varme i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Pynt med parmesanost i flager og persille.

Tips

I stedet for herregårdskoteletter kan du bruge minutkoteletter uden fedtkant, ca.100 g pr. stk. Schnitzler af inderlår eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for minutkoteletter.

Kantareller, markchampignon, portobello, shiitake, bøgehatte og østershatte kan blandes eller bruges alene.

Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse det ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Koteletter kan også holde sig tildækket i køleskab i to dage.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2985
Energi (kcal):
725
Protein (E%):
30
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
37
Hvidløg
Aubergine
Kidneybønner
Champignon
Squash
Majs
Kål
Løg
Gulerod
Rødbede
Tomat (sliced)
Squash
Chili
Hvidløg
Gulerod
Kål
Blomkål
Kartoffel
Løg