Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Hjemmebagte hotdogs

Hjemmelavede hotdogs med hjemmebagt brød – det er som om, at det bare altid er en succes. Servér dem for dine gæster, spis dem alene eller tag dem med på picnic. Mulighederne er mange – specielt når det kommer til hotdogs.

Forberedelsestid
25 min. + 35 min. til bagning
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Fyld

  • 150 g blød og frisk chorizopølse
  • 1 peberfrugt
  • 1 tomat
  • 1 rødløg, ca. 100 g
  • 4 bambus- eller grillspyd

Hotter brød – 8 stk

  • 35 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 1,5 dl lunken vand
  • 50 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 æg

Dressing

  • 1 stor, syltet agurk, ca. 20 g
  • ½-1 fed hvidløg
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 dl skyr
  • Salt og peber

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Opløs gær og sukker i lunkent vand. Tillsæt det meste mel og ælt 5 minutter. Tilsæt olie og salt og ælt til dejen slipper skålen. OBS – tilsæt lidt mel af gangen, det er ikke sikkert det hele skal bruges.
  2. Del dejen i 8 og rul dem ud til ca. 12 cm lange pølser. Tryk dem lidt flade og lad dem hæve på bagepapir med et viskestykke henover i 30 minutter.
  3. Tænd ovn på 180 grader.
  4. Skyl rosmarin og nip bladene af. Pisk ægget let med en gaffel. Pensl brødene med æg og drys med rosmarin. Bag i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  5. Skær agurken i små tern. Pil og hak hvidløg. Skyl og snit forårsløg. Læg lidt forårsløg til side, til at pynte med på toppen. Vend agurk, hvidløg og forårsløg sammen med skyr og smag til med salt og peber.
  6. Tænd grillen.
  7. Skyl peberfrugt og tomat. Pil løg. Skær grøntsager i store tern og pølse i skiver på ca. 2 cm. Stik grøntsager og pølser på grillspyd.
  8. Grill spydene til grøntsager og pølse er gyldne og sprøde, ca. 12 minutter.
  9. Skær en rille i brødet, lig et grillspyd heri og træk pinden ud, mens du klemmer let på brødet. Top med dressing og forårsløg.

Tips

Brødopskriften giver 8 brød – lav evt. dobbelt brødportion og frys halvdelen, så er det nemt, næste gang du skal have hotter.

Hvis du bruger bambusspyd kan du ligge dem i vand inden du putter kød og grøntsager på dem, så undgår du at de brænder på grillen.

I stedet for at grille spydene kan du anvende en grillpande.

I grill-sæsonen kan du finde ferske pølser i supermarkederne. Alternativt kan du bruge lige den pølse du har lyst til.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 620 g af retten):

Energi:
4544 kJ (1082 kcal)
Protein:
46 g
Kulhydrat:
123 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
42 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
731 kJ (174 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
20 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
7 g
Gris
Kartoffel
Kidneybønner
Champignon
Majs
Peberfrugt
Aubergine
Rødbede
Løg
Broccoli
Gulerod
Kål
Ærter
Peberfrugt
Blomkål
Majs
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Broccoli