Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Nemt og
enkelt

Hyben-selleri flæsk med kombucha og timian

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Flæsk

  • ½ knoldselleri, 500 g
  • 6 banan skalotteløg, 120 g
  • 200 g hyben i renset vægt (frosne kan også bruges eller 4 spsk hybensyltetøj)
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber
  • 400 g stegeflæsk uden svær
  • 5 kviste timian
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dl kombucha, ikke alt for sød eller hvedeøl

Tilbehør

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk sennep

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skræl selleri, skyl og skær ud i grove stykker.
  3. Pil skalotteløg, og del i halve på langs.
  4. Fjern stilk og blomst fra hyben, del i halve, og skrab kerner ud med en teske, skær hyben ud i mindre stykker.
  5. Kom selleri, hyben og skalotteløg i et ildfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
  6. Læg skiver af stegeflæsk ovenpå, og drys med plukket timian, fintrevet skal og saft fra citron, olivenolie, og lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  7. Hæld kombucha eller øl i fadet, og bag i 30-40 min. til flæsk er helt sprødt og gyldent, og selleri, hyben og løg er blevet møre.
  8. Tag fadet ud, og server en god stor skefuld på en tallerken, så du får lidt af det hele.
  9. Server med godt rugbrød og sennep.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2209
Energi (kcal):
528
Protein (E%):
17
Fedt (E%):
57
Kulhydrater (E%):
26
Gulerod
Blomkål
Chili
Kartoffel
Tomat
Majs
Rødbede
Tomat (sliced)
Ærter
Broccoli
Løg
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Gulerod
Blomkål
Hvidløg
Chili
Champignon
Ærter