Nemt og
enkelt
enkelt
Hyben-selleri flæsk med kombucha og timian
50 min.
4 pers.
Ingredienser
Flæsk
- ½ knoldselleri, 500 g
- 6 banan skalotteløg, 120 g
- 200 g hyben i renset vægt (frosne kan også bruges eller 4 spsk hybensyltetøj)
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- 400 g stegeflæsk uden svær
- 5 kviste timian
- ½ dl olivenolie
- 1 usprøjtet citron
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 dl kombucha, ikke alt for sød eller hvedeøl
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød
- 2 spsk sennep
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Skræl selleri, skyl og skær ud i grove stykker.
- Pil skalotteløg, og del i halve på langs.
- Fjern stilk og blomst fra hyben, del i halve, og skrab kerner ud med en teske, skær hyben ud i mindre stykker.
- Kom selleri, hyben og skalotteløg i et ildfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
- Læg skiver af stegeflæsk ovenpå, og drys med plukket timian, fintrevet skal og saft fra citron, olivenolie, og lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Hæld kombucha eller øl i fadet, og bag i 30-40 min. til flæsk er helt sprødt og gyldent, og selleri, hyben og løg er blevet møre.
- Tag fadet ud, og server en god stor skefuld på en tallerken, så du får lidt af det hele.
- Server med godt rugbrød og sennep.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 387 g af retten):
- Energi:
- 2262 kJ (539 kcal)
- Protein:
- 20.9 g
- Kulhydrat:
- 37.2 g
- Kostfibre:
- 10.5 g
- Fedt:
- 32.5 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 585 kJ (140 kcal)
- Protein:
- 5.4 g
- Kulhydrat:
- 9.6 g
- Kostfibre:
- 2.7 g
- Fedt:
- 8.4 g