
Grill
Ingefærglaserede gulerødder, kinakål og vanilje- og misoskysauce med bovblad

80 min.

4 pers.
Ingredienser
Bovblad
- 600 g bovblad af gris
- 1 fed hvidløg – skrællet og knust
- 2 dl japansk soja
- 4 kviste timian
- 50 g ingefær – skåret i stykker
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron – halveret
Gulerødder
- 100 g ingefær – skrællet og skåret i skiver
- 2 dl citronsaft
- 2 dl sukker
- 3 dl vand
- 5 laurbærblade
- 10 gule sennepsfrø
- 1 spsk salt
- 1 fed hvidløg – skrællet og knust
- 12 mellemstore gulerødder med top (gemmes til pynt) – nippede og skrællede
Kinakål
- ½ kinakål – strimlet og skyllet
- 1 ubehandlet citron – skal og saft
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk sriracha
- 1 spsk japansk soja
- ½ tsk salt
Misosky
- 5 dl kalvebouillon (hvis du bruger koncentrat, skal du følge anvisningen på flasken og reducere mængden af misopasta)
- 4 spsk misopasta
- 1 vaniljestang
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk risvineddike
- 1 spsk majsstivelse – opløst i 2 spsk koldt vand
Pynt
- 8 kviste gulerodstop – plukket, skyllet og lagt i koldt vand
- 4 spsk stegte løg
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Bovblad
- Marinér bovbladet i soja og de øvrige ingredienser i 20-40 min.
- Tag det op, og lad væsken løbe fra.
- Stik et stegetermometer ind i midten af kødet.
- Grill kødet ved høj varme, indtil det bliver mørkt udenpå.
- Lad det hvile ved indirekte varme, indtil kernetemperaturen er 65 grader.
- Grill citronen på snitfladen.
- Tranchér kødet, dryp med olivenolie, og pres den grillede citron over kødet.
Gulerødder
- Kog alle ingredienserne op med undtagelse af gulerødderne.
- Kom gulerødderne i, og lad dem simre, indtil de er knapt møre (der må gerne være lidt bid i dem).
- Tag gulerødder op, og kog væsken ind til det halve.
- Kom gulerødder i, og varm op inden servering.
Kinakål
Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med evt. salt.
Skysauce
- Kog bouillon, miso, soja, vaniljestang, farin og vineddike op.
- Jævn med majsstivelse.
- Smag til med evt. salt eller vineddike.
Servering
Servér ingredienserne direkte i gryden og skålene, eller anret dem portionsvis direkte på tallerkener. Pynt retten med gulerodstoppene, og drys stegte løg over.
Tips
Halver vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Lad derefter hele stangen koge med i skysaucen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 3325
- Energi (kcal):
- 794
- Protein (E%):
- 17
- Fedt (E%):
- 35
- Kulhydrater (E%):
- 48