Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Nemt og
enkelt

Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Ingredienser

  • 300 g nakkefilet
  • salt
  • 800 g jordskokker
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • ½ frisk rød chili
  • 10 g frisk ingefær
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 200 g røde linser
  • 5 dl vand
  • 2 lime
  • 8 dl kokosmælk, 2 dåser

Pynt

  • 2 rødløg
  • 1 lime
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk mynte

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skær kødet i tern på 2×2 cm og kom dem i en skål, drys med lidt salt og lad det trække 15 minutter
  2. Skrub jordskokker grundigt med en børste så al jorden kommer af. Del dem i kvarte
  3. Varm olie i en gryde ved god varme. Brun kødet et par minutter, til det har fået en god stegeskorpe
  4. Tilsæt jordskokker og lad dem stege yderligere et par minutter, så jordskokker også får lidt farve
  5. Pil og hak hvidløg fint
  6. Skær rod og top af fennikel, og del den på langs. Hak den fint
  7. Kom hvidløg og fennikel i gryden, og lad det sautere lidt med
  8. Hak chili og ingefær fint, og kom også det op i gryden sammen med karrypasta, og lad det brune med i 1 minut
  9. Tilsæt linserne og vend det hele godt rundt
  10. Pres saften af limefrugterne
  11. Tilsæt vand, limesaft og kokosmælk. Bring det hele i kog, skru ned på lav varme, og lad det simre i 25-30 minutter, indtil alt er mørt. Hvis kokosmælken koger for voldsomt og reduceres for meget, kan den finde på at skille. Hvis det sker, kan du tilsætte lidt mere vand, så den samler sig, og koge den sammen igen
  12. Pil og hak rødløg helt fint
  13. Riv skallen fint og pres saften af limefrugten
  14. Vend løg med limesaft og -skal og lad dem marinere i 15-20 minutter, til de mister den skarpe løgsmag, men stadig har godt bid
  15. Tag gryden af varmen, og smag retten til med ekstra chili, ingefær, karrypasta og lime alt efter smag og behag
  16. Server drysset med marinerede løg, mynte- og korianderblade

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 817 g af retten):

Energi:
4012 kJ (959 kcal)
Protein:
38 g
Kulhydrat:
64 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
61 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
491 kJ (117 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
8 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
8 g
Squash
Ærter
Rødbede
Gris
Tomat (sliced)
Champignon
Kål
Broccoli
Løg
Gulerod
Ærter
Chili
Majs
Squash
Tomat
Aubergine
Blomkål
Rødbede
Hvidløg