Hvad har jeg i køleskabet
Kanelstegte herregårdskoteletter med sojasvampe og sellerimos
Nemt og
enkelt

Sellerimos med soja-svampe og kanelstegte herregårdskoteletter

Kanel kan bruges til meget. Se bare denne lækre opskrift på kanelstegte herregårdskoteletter med soja-svampe og sellerimos.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk, 3-4 cm tykke.
  • 1 knivspids fint salt
  • Peber
  • 2 tsk smør
  • 1 knivspids stødt kanel

Sellerimos

  • 3/4 knoldselleri, ca. 850 g
  • 3 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 tsk smør
  • Peber

Sojaglaserede svampe

  • 250 g svampe, fx champignon eller portobello
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl soja
  • 1 dl vand
  • 1 stjerneanis

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad dem stå i 15 minutter (se tip).
  2. Skræl selleri og skær i tern. Kom dem i en gryde med mælk og vand. Lad det simre til sellerien er mør, det tager ca. 15 minutter i alt. Blend det med smør, til mosen er blank og glat. Smag til med salt og peber.
  3. Rens svampe og skær i kvarte. Pil og hak hvidløg. Kom svampe og hvidløg i en lille gryde med soya, vand og stjerneanis. Kog til der ikke er mere væske tilbage.
  4. Varm smør og kanel på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

Tip

Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2370
Energi (kcal):
565
Protein (E%):
46
Fedt (E%):
31
Kulhydrater (E%):
23
Chili
Aubergine
Tomat
Hvidløg
Squash
Ærter
Champignon
Gulerod
Blomkål
Kål
Champignon
Rødbede
Chili
Tomat
Kartoffel
Blomkål
Broccoli
Aubergine
Ærter