Hvad har jeg i køleskabet
Grill

Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter

Nakkekoteletter kan marineres i mange ting og selvom det måske lyder mærkeligt, så er kikærter en af dem. Prøv det sammen med en lækker salat og bliv overrasket over, hvor lidt der egentlig skal til.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Kikærtekoteletter

  • 2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
  • ½ dåse kikærter, 120 g drænet vægt
  • ½ dl yoghurt naturel 0,5%
  • 1 tsk tørrede urter, fx herbes de provence
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk olie

Melonsalat

  • 200 g grønne asparges
  • 1 bakke feldsalat, ca. 100 g
  • ½ netmelon, ca. 500 g
  • 20 g fast ost – evt. Vesterhavsost
  • 1 rød chili

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Dræn kikærter og kom i en frostpose. Tilsæt yoghurt og krydderier. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og masser det godt rundt, så alt er blandet. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.
  2. Skyl asparges og feldsalat. Knæk den grove ende af asparges og kassér. Skær i skiver. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Skær ost i tern. Skyl og hak chili. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.
  3. Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, ca. 16 minutter i alt. Pas på med at flytte koteletterne for meget.

Tips

Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Du kan fx bruge resten af kikærterne til en salat med urter eller humus.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2480
Energi (kcal):
595
Protein (E%):
31
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
35
Rødbede
Chili
Peberfrugt
Gris
Aubergine
Løg
Gulerod
Tomat (sliced)
Broccoli
Squash
Tomat
Kidneybønner
Kartoffel
Champignon
Chili
Aubergine
Tomat (sliced)
Hvidløg
Broccoli