Rosenkålssalat og perlebyg i tagine med krydret gris
Skal der kræses lidt ekstra for aftensmaden eller middag til gæsterne, er denne ret med krydret gris med perlebyg i tagine helt perfekt.
2,5 time
4 pers.
Ingredienser
400 g bryst af gris, kogestykke uden svær og ben
4 gulerødder
1 løg
1 bakke champignon eller andre svampe
1 helt hvidløg
½ l oksefond
½ l vand
200 g perlebyg
1 tsk. fennikelfrø
4 laurbærblade
1 dl hakkede krydderurter (fx persille, kørvel og løvstikke)
200 g rosenkål
1 spsk. honning
2 spsk. olie, fx jordnøddeolie
½ saltet citron
½ tsk. salt
Frisk kværnet peber
100 g abrikoser
½ saltet citron
50 g ristede hasselnødder
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver
Pil og hak løget
Vask champignon og skær dem i kvarte
Skær hvidløget midt over
Skær grisebrystet i skiver, og brun dem af i taginen/gryden
Brun grøntsagerne med og tilsæt fond og vand
Kog taginen/gryden op og lad det simre ca. to timer
Vask perlebyg og sigt den, hvorefter den tilsattes sammen med krydderurter, fennikelfrø og laurbærblade
Lad retten simre i ca. 30 minutter, til perlebyg er næsten mørt
Vask og skær de yderste blade af rosenkål og snit dem meget tyndt på mandolinjern
Bland en dressing af: honning, olie, citronsaft og ½ tsk salt og friskkværnet peber
Vend de fint snittede rosenkål og dressing sammen i en skål
Skær abrikoser og saltet citron i mindre stykker og tilsæt sammen med ristede hasselnødder
Lad det simre i 10 min og server rygende varm
Tips
Retten kan også tilberedes i en tykbundet gryde.
Saltede citroner giver en kompleks smag, men du kan også bruge revet citronskal i denne ret.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2770
Energi (kcal):
660
Protein (E%):
21
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
38
Relaterede opskrifter
Snit og
lad simre
Rodfrugtfritter med hvidløgsmayo og jamaicansk bryst af gris