Hvad har jeg i køleskabet
Mette Dahlgaard
Snit og
lad simre

Rosenkålssalat og perlebyg i tagine med krydret gris

Skal der kræses lidt ekstra for aftensmaden eller middag til gæsterne, er denne ret med krydret gris med perlebyg i tagine helt perfekt.

Forberedelsestid
2,5 time
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 400 g bryst af gris, kogestykke uden svær og ben
  • 4 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 bakke champignon eller andre svampe
  • 1 helt hvidløg
  • ½ l oksefond
  • ½ l vand
  • 200 g perlebyg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 4 laurbærblade
  • 1 dl hakkede krydderurter (fx persille, kørvel og løvstikke)
  • 200 g rosenkål
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olie, fx jordnøddeolie
  • ½ saltet citron
  • ½ tsk. salt
  • Frisk kværnet peber
  • 100 g abrikoser
  • ½ saltet citron
  • 50 g ristede hasselnødder

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver
  2. Pil og hak løget
  3. Vask champignon og skær dem i kvarte
  4. Skær hvidløget midt over
  5. Skær grisebrystet i skiver, og brun dem af i taginen/gryden
  6. Brun grøntsagerne med og tilsæt fond og vand
  7. Kog taginen/gryden op og lad det simre ca. to timer
  8. Vask perlebyg og sigt den, hvorefter den tilsattes sammen med krydderurter, fennikelfrø og laurbærblade
  9. Lad retten simre i ca. 30 minutter, til perlebyg er næsten mørt
  10. Vask og skær de yderste blade af rosenkål og snit dem meget tyndt på mandolinjern
  11. Bland en dressing af: honning, olie, citronsaft og ½ tsk salt og friskkværnet peber
  12. Vend de fint snittede rosenkål og dressing sammen i en skål
  13. Skær abrikoser og saltet citron i mindre stykker og tilsæt sammen med ristede hasselnødder
  14. Lad det simre i 10 min og server rygende varm

Tips

Retten kan også tilberedes i en tykbundet gryde.

Saltede citroner giver en kompleks smag, men du kan også bruge revet citronskal i denne ret.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2770
Energi (kcal):
660
Protein (E%):
21
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
38
Kartoffel
Hvidløg
Chili
Kål
Gulerod
Løg
Kidneybønner
Majs
Tomat
Tomat (sliced)
Squash
Kidneybønner
Ærter
Majs
Kartoffel
Løg
Tomat
Blomkål
Hvidløg