Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Snit og
lad simre

Hvidkål, kartofler og labskovs på kæber fra gris

En rigtig efterårsret til de kolde aftener. Labskovs på kæber fra gris – tidligere kendt som svinekæber – med kål og kartofler. Server med rugbrød og koldt smør.

Forberedelsestid
45 min. + 1,5 times kogetid
Antal personer
6 personer

Ingredienser

  • 400 g grisekæber
  • 200 g løg
  • 400 g kartofler
  • 400 g hvidkål
  • Krydderpose (sorte peberkorn, laurbærblade, rosmarin, timian, persille i et kaffefilter ombundet med snor)
  • 50 g smør
  • 3 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør

  • 6 skiver godt rugbrød
  • 25 g koldt smør
  • 15 g revet peberrod
  • 250 g syltede rødbeder
  • Pynt med finthakket persille

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Fjern den hvide hinde på grisekæberne, og skær dem i halve.
  2. Kom kæberne i en gryde med kogende vand og kog dem i 20 min., og fjern urenheder undervejs (det brune skum i toppen).
  3. Skær løg, kartofler og hvidkål ud i samme størrelse stykker som kæberne.
  4. Sigt vandet fra kæberne i en skål.
  5. Lav fire lag i en ny gryde i rækkefølgen: Løg, kartofler, kæber og kål. Hæld kogevandet fra kæberne på, til det lige dækker.
  6. Lad det koge med krydderposen ved svag varme under låg i 1 time, til det er helt mørt.
  7. Sigt halvdelen af vandet fra i skålen med kogevand og fjern krydderposen. Rør det hele sammen med smør, salt og peber. Brug det sidste vand til at få den rigtige konsistens (som en tyk kartoffelmos).
  8. Server med rugbrød smurt med koldt smør, et drys revet peberrod, persille og syltede rødbeder.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
224
Energi (kcal):
534
Protein (E%):
21
Fedt (E%):
36
Kulhydrater (E%):
43
Gris
Kartoffel
Champignon
Blomkål
Rødbede
Majs
Squash
Tomat
Gulerod
Hvidløg
Aubergine
Ærter
Kartoffel
Tomat
Tomat (sliced)
Broccoli
Squash
Chili
Gulerod