Lækker ret til de hurtige! På bare 25 minutter kan aftensmaden stå klar. Prøv bare med denne mexicansk inspireret chorizogryde.
Ca. 25 min.
2 pers.
Ingredienser
200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
1 løg
1 squash, ca. 250 g
25 g chorizopølse
½ spsk olie
1 lille glas hot eller mild tacosauce, ca. 2 dl
1 dl bouillon
1 tsk oregano
Salt og peber
Evt. persille
Tilbehør
2 dl ris
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kog ris efter anvisning på emballagen.
Pil og skær løg i tern. Skyl og skær squash i tern. Skær pølse i små tern.
Varm olie i en gryde og tilsæt løg, squash, pølse og kød. Vend jævnligt til kødet skiller og har ændret farve. Tilsæt tacosauce, bouillon fx terning og vand og oregano. Lad retten koge uden låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Pynt evt. med skyllet, hakket persille.
Tips
I stedet for squash kan bruges ½ aubergine.
Kødfyldet kan bruges i tortillas og pitabrød.
Retten kan serveres med en blandet salat af fx tomat, majs, agurk og grøn salat.
Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2600
Energi (kcal):
620
Protein (E%):
21
Fedt (E%):
30
Kulhydrater (E%):
49
Relaterede opskrifter
Nemt og
enkelt
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Nemt og
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Nemt og
enkelt
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Nemt og
enkelt
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris