Stegte blomkålsbuketter og surkåls-dijonnaise med mørbradroulade
Imponér dine gæster med denne ret af baconsvøbt mørbradroulade med stegt blomkål og surkåls-dijonnaise.
Ingredienser
Mørbrad
- 150 g gule kantareller eller anden god svamp
- 2 bananskalotteløg
- En håndfuld persille, 30 g
- 1 stor mørbrad af gris, 600 g
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 150 g bacon i tynde skiver
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
Stegt blomkål
- ½ blomkålshoved
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
Surkål-dijonnaise
- 1 bananskalotteløg
- 1 spsk smør
- ½ dl hvidvin
- ½ dl kyllingebouillon
- 3 dl fløde
- 5 spsk dijonsennep
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 600 gram surkål
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Hak svampene og løgene meget fint.
- Svits svampene på en tør pande, indtil det meste af væsken er dampet væk.
- Tilsæt så det hakkede løg og smørret og steg længe ved lavere varme, så det bliver fast og lidt tørt.
- Hak persillen fint og tilsæt på panden sammen med salt og peber og lad køle af.
- Skær det tykkeste hoved og den smalle hale fra mørbraden, så du har et jævnt tykt og ensartet stykke kød.
- Skær mørbraden fra siden op som en snegleskal, så mørbraden åbner som et halvt centimeter tykt ark.
- Krydr kødet med salt og sort peber og spred de svitsede svampe og løg i et jævnt og tyndt lag over kødet.
- Rul mørbraden så stramt sammen som du kan til en roulade.
- Læg tynde skiver bacon i en række så bred, som rouladen er lang og læg rouladen derpå.
- Rul dem ind i bacon og brug tandstikker eller snor til at holde rouladen i facon.
- Steg den baconindpakkede mørbradroulade på en stegepande med smør og olie, så den får en fin farve, og steg den færdig i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter og kødet er netop gennemstegt.
- Til dijonnaisen skal skalotteløget først hakkes og sauteres smørret.
- Tilsæt kyllingebouillon og hvidvin og kog ned til halvdelen.
- Tilsæt fløde og kog sammen til en cremet konsistens.
- Tilsæt dijonsennep og smag til med salt og sort peber.
- Til de stegte blomkål skal blomkålshovedet brækkes i små buketter, og roden skæres i skiver på ½ centimeters tykkelse.
- Steg blomkålen i smør og olie, indtil den er gyldenbrun og let tilberedt.
- Kom surkålen i dijonnaisen og kog i to minutter inden servering.
Servering
Læg først surkåls-dijonnaise midt på tallerkenen og anbring den råstegte blomkål ovenpå. Skær mørbradroulade i centimetertykke skiver og læg dem ved siden af.
Tips
Det afskårne kød fra mørbraden kan du bruge til en mørbradgryde eller en wokret dagen efter eller fryse det ned til senere brug.
Surkål kan købes færdiglavet.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 3247
- Energi (kcal):
- 773
- Protein (E%):
- 24
- Fedt (E%):
- 64
- Kulhydrater (E%):
- 12