Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Nektarinsalat med grillet spidskål og nakkekoteletter

Her er en af de nemme, men som scorer point hos både gamle og unge. Så selv om du ikke ser dig selv som kommende Michelin-chef, kan du roligt kaste dig over denne enkle sommerret med nakkekoteletter.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
  • 4 knivspidse salt
  • ½ spsk peber, evt. citronpeber
  • 2 spsk engelsk sauce

Nektarinsalat

  • 1½ dl sort quinoa
  • 3 nektariner
  • 4 tsk rød pesto

Spidskål

  • ½ rød eller grøn spidskål, ca. 500 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Tænd grillen.
  2. Kog qunioa som anvist på pakken og afkøl.
  3. Dup nakkekoteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og pensl med engelsk sauce – lad det stå i minimum 15 minutter (se tip).
  4. Skyl spidskål og fjern evt. grimme blade. Skær kålen i kvarte, på langs.
  5. Skær nektariner i tern og kasser stenene. Vend med quinoa og rød pesto.
  6. Grill kødet ca. 8 minutter på hver side, i alt ca. 16 minutter. Løft risten eller skru ned for gassen, så varmen bliver svagere den sidste halvdel af tiden.
  7. Grill spidskålen 1 minut på hver side og krydr med salt og peber

Tips

Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Quinoa kan koges i større mængder og fryses i portioner

Kød fra gris bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes og skal ikke krydres yderligere med salt.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2380
Energi (kcal):
570
Protein (E%):
31
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
36
Løg
Kartoffel
Gulerod
Aubergine
Tomat (sliced)
Kål
Ærter
Champignon
Chili
Tomat
Kartoffel
Hvidløg
Champignon
Squash
Peberfrugt
Tomat
Majs
Kidneybønner
Løg