Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Perlespeltsalat med mørbrad fra gris

Nem fyldig salat med perlebyg serveret sammen med lidt magert velsmagende mørbrad fra gris. Den lille mængde kød er med til at fremme optagelsen af jern og zink fra spinat og de øvrige grøntsager. Det kaldes kødfaktoren. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 mørbrad fra gris, 400 g
  • 1 tsk salt
  • Peber2 tsk olie
  • 200 g frisk spinat

Perlespeltsalat

  • 250 g perlespelt
  • 150 g bladselleri
  • Lidt af bladselleriens grønne top
  • 2 æbler, 300 g
  • 1 bananskalotteløg, 60 g
  • 60 g fast gul ost fx grubeost
  • 250 g grønne ærter, friske eller frosne

Dressing

  • ¾ dl æble- eller vineddike
  • ½ dl olie
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk sukker eller honning
  • Peber

Opskrift udlånt af voresmad.dk

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Mørbrad

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber
  2. Varm olie på en pande ved god varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
  3. Brun hurtigt mørbraden på alle sider 2-3 minutter i alt
  4. Skru ned til middel varme, læg låg på og steg i 10 minutter
  5. Vend og steg færdigt i 10 minutter
  6. Tilsæt spinat de sidste par minutter, den skal bare falde sammen og optage noget af stegeskyen
  7. Mørbraden skal være svagt rosa indeni. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader

Perlebygsalat

  1. Kog perlespelt efter anvisning på posen. Afdryp og afkøl perlespelten
  2. Skyld bladselleri og æbler. Skær dem i små stykker/tern
  3. Pil løg og skær det i små tern
  4. Skær osten i små tern
  5. Bland perlespelt, bladselleri, æbler, ost og ærter i en skål
  6. Hak lidt af bladselleriens grønne top groft og vend den i

Dressing

  1. Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over perlespeltsalaten, vend rundt

Servering

  1. Skær 8 tynde skiver af stegen (200 g) og server dem sammen med salaten
  2. Gem resten af stegen til ’Burritos med gris og bønnemos’ link eller brug den som pålæg

TIP

  • Perlebyg kan også bruges til salaten.
  • Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 560 g af retten):

Energi:
2431 kJ (579 kcal)
Protein:
29 g
Kulhydrat:
60 g
Kostfibre:
12 g
Fedt:
22 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
435 kJ (97 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
4 g
Champignon
Løg
Tomat
Ærter
Hvidløg
Kidneybønner
Aubergine
Kartoffel
Gulerod
Broccoli
Kartoffel
Majs
Peberfrugt
Champignon
Ærter
Tomat
Broccoli
Tomat (sliced)
Aubergine