Hvad har jeg i køleskabet
Quinoa med cremet kokossovs, kødboller og topping
Nemt og
enkelt

Quinoa med cremet kokossovs, kødboller og topping

Olivia Salo nyfortolker gamle, danske retter i godt selskab – her med Katie Keller. I denne omgang har ’Boller i karry’ fået et nyt twist og er blevet til ’Quinoa med cremet kokossovs, kødboller og topping’. Se hvordan i videoen ovenfor.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Kokossovs

  • 3 dåser kokosmælk
  • 4 spsk. karry
  • Frisk chili

Kødboller

  • 800 g hakket grisekød (6%)
  • 2 fed hvidløg
  • 4 løg
  • 2 æg
  • 1 dl. hvedemel
  • Salt & peber

Quinoa og topping

  • 4 dl quinoa
  • 100 g. tørrede kokosflager
  • 100 g. tørret mango
  • 2 bundter forårsløg
  • 100g mandler

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kom 3 dåser kokosmælk i en gryde sammen med karry og valgfri mængde finthakket chili. Tænd komfuret. Lad sovsen koge op og skru derefter ned på medium varme, og lad den simre, mens du laver fars.
  2. Bland hakket grisekød, 2 revet løg, 2 pressede fed hvidløg, 2 æg, samt 1 dl. hvedemel i en skål.
  3. Rør godt sammen til farsen er luftig og lækker.
  4. Tilsæt herefter salt og peber efter behov.
  5. Form farsen til små kødboller, og placér dem forsigtigt i kokos-karrysovsen.
  6. Sæt låg på, og lad sovsen med kødboller simre i ca. 10 minutter.
  7. Smag herefter sovsen til med salt og peber.
  8. Skyl 4 dl quinoa grundigt i koldt vand.
  9. Kog quinoa i en gryde med 1 l. vand.
  10. Gør topping klar imens quinoa koger.
  11. Hak mandler, tørret mango, kokosflager og friske forårsløg.
  12. Anret quinoaen i en dyb tallerken med kødboller i karry.
  13. Pynt med topping.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 1090 g af retten):

Energi:
7014 kJ (1670 kcal)
Protein:
74 g
Kulhydrat:
97 g
Kostfibre:
22 g
Fedt:
111 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
642 kJ (153 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
9 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
10 g
Ærter
Champignon
Broccoli
Gulerod
Hvidløg
Kartoffel
Aubergine
Kål
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Gulerod
Aubergine
Løg
Ærter
Kål
Broccoli
Rødbede
Tomat (sliced)
Hvidløg