Hvad har jeg i køleskabet
Quinoasalat med minuttern - gris
Nemt og
enkelt

Quinoasalat med broccoli og minuttern

Sund og lækker quinoasalat med minuttern, som man tidligere kaldte skinketern. Det smager godt og så tager det ingen tid at lave. Server med stegt broccoli.

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Minuttern marineret i persille og brændt citron

  • 300 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
  • 3 knivspidse fint salt
  • 1 citron
  • ½ bundt persille
  • 1 tsk olie
  • Salt og peber
  • 10 g smør

Quinoasalat

  • 1 løg, ca. 110 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl lys quinoa
  • 3 dl vand
  • ½ grøntsags bouillonterning

Stegt broccoli

  • 1 broccoli, ca. 500 g
  • 2 tsk olie, fx sesamolie
  • ¼ dl soja
  • ¼ dl vand

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Drys kødet med salt (se tip) og lad det stå i minimum 15 minutter.
  2. Skyl og halvér citron og kom den på en meget varm og tør pande med skæresiden nedad. Fjern først citronen når den er brændt, ca. 5 minutter. Skyl og hak persille. Pres den brændte citron og vend citronsaften med olie og persille. Smag til med salt og peber.
  3. Varm smør på en pande ved god varme og lad det bruse af og blive gyldent. Brun skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Skru ned til svag varme og lad kødet stege i 20-30 minutter. Vend de lune skinketern i dressingen.
  4. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl quinoa og kog sammen med løg, hvidløg, vand og bouillonterning uden låg i 15-20 minutter.
  5. Skyl broccoli og skær blomsten i små buketter. Skræl stokken så det hvide kommer frem og skær stokken i skiver.
  6. Varm sesamolie på en pande og lad det blive varm ved god varme. Steg broccoli i ca. 1 minut. Tilsæt soja og vand og lade det koge ind.
  7. Vend broccolien i den lune quinoasalat og smag til med salt og peber. Fordel minuttern ovenpå salaten.

Tips

Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

I stedet for minuttern kan du anvende noget kød du har til overs fra dagen før, som du skærer i tern.

Quinoa kan erstattes af bulgur eller perlebyg.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 750 g af retten):

Energi:
2543 kJ (606 kcal)
Protein:
54 g
Kulhydrat:
42 g
Kostfibre:
17 g
Fedt:
21 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
339 kJ (81 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
6 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
3 g
Gris
Aubergine
Ærter
Hvidløg
Kål
Tomat (sliced)
Løg
Gulerod
Tomat
Broccoli
Tomat (sliced)
Peberfrugt
Blomkål
Broccoli
Ærter
Rødbede
Chili
Majs
Løg