Nemt og
enkelt
enkelt
Risotto prima med sprød bacon
En rigtig forårs- og sommerret. Brug sæsonens grøntsager; radiser og asparges i denne risotto og drys lidt lækker bacon på toppen.
40 min.
4 pers.
Ingredienser
- 4 små løg
- 8 radiser
- 4 hvide asparges
- 4 grønne asparges
- 2 dl ærter
- 50 g babyspinat
- 1 bundt purløg
- 1 bananskalotteløg
- 80 g fast ost, fx Vesterhavsost
- 3 dl risottoris
- 1 l kyllingebouillon
- 200 g tørsaltet bacon
- 1 spsk olivenolie
- 2½ dl tør hvidvin
- Peber
Gremolata (kan udelades)
- 1 bundt persille
- 1 hvidløgsfed
- 2 spsk citronjuice
- Skal fra ½ citron
- 3 spsk olivenolie
- Salt
- Sort peber fra kværn
- Tørrede chiliflager
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Pil løgene, skyl radiserne, og skær i kvarte.
- Skyl, skræl og skær de hvide asparges ud i 3 dele.
- Skyld og skær de grønne asparges i 3 dele.
- Bælg ærterne ned i det målebæger (frosne kan også bruges).
- Skyl spinaten og lad den dryppe af.
- Skyl og hak purløget fint.
- Hak bananskalotteløget fint.
- Riv osten.
- Afmål risene.
- Opvarm kyllingebouillonen.
- Skær bacon i tynde strimler.
- Opvarm olivenolie i en tykbundet gryde eller sauterpande.
- Steg bacon heri, indtil det er gyldenbrunt og sprødt og læg af på en tallerken.
- Tilsæt skalotteløget i gryden, og sauter i 2 minutter.
- Kom risen i og steg i et par minutter.
- Tilsæt hvidvinen under høj varme.
- Rør kontinuerligt, og når vinen næsten er kogt væk, spædes til med den varme kyllingebouillon.
- Skru ned for varmen, og rør hyppigt i risottoen.
- Tilsæt de kvarte løg, radiser og asparges efter et kvarter og kog videre i 5 minutter.
- Risottoen skal være løs, og risen skal have en lidt sej kerne i midten. Rør ærter, purløg, babyspinat og ost i lige inden servering. Tilsæt eventuelt ekstra kyllingebouillon.
- Smag til med peber.
Gremolata (kan udelades)
- Hak persillen, og pres eller hak hvidløget fint.
- Bland med citronsaft, olivenolie og tilsæt salt, peber og en knivspids chiliflager.
Servering
Anret risottoen på flade tallerkener, hæld gremolataen over og læg de sprøde stykker bacon ovenpå. Risottoen skal løbe ud på tallerkenen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2661
- Energi (kcal):
- 634
- Protein (E%):
- 16
- Fedt (E%):
- 36
- Kulhydrater (E%):
- 41