Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Rugbrødssandwich med bacon

En fantastisk og nem rugbrødssandwich med bacon – mættende, lækker og sprød på samme tid. Lav den til madpakken, picnic eller en hverdagsaften. God fornøjelse.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 4 skiver bacon knap 1 cm tykke, ca. 150 g – køb evt. et helt stykke bacon og skær selv i skiver
  • 1 lille rødløg
  • ½ citron
  • Salt
  • ¼ spidskål, 50 – 100 g
  • ½-1 spsk sød sennep, fx ravigotte sauce
  • 2 rugbrødsboller, ca. 400 g
    1-2 spsk ketchup
  • 1 drueagurk, ca. 50 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter, hvis skiverne er knap 1 cm tykke. Hvis de er tyndere, er det kortere tid, og hvis de er tykkere, tager det længere tid. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
  2. Mens bacon steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.
  3. Pil løg og skær i tynde skiver. Vend i citronsaft og lidt salt.
  4. Skyl og snit kål fint og vend i sød sennep.
  5. Skær bollerne igennem og smør underbollen med ketchup. Byg burgeren med kål, stegt bacon, afdryppede rødløg, drueagurker skåret i skrå skiver. Kom overbollen på toppen.

Tips

Der kan bruges bacon i alle tykkelser.

Der kan bruges andre typer boller, men så mætter den ikke så meget.

Der kan bruges rugbrød i skiver – evt. ristet i stedet for rugbrødsboller.

Der kan også kommes en spejlæg evt. stegt på begge sider i sandwichen

Bacon afsmelter meget fedt på panden.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 390 g af retten):

Energi:
2568 kJ (611 kcal)
Protein:
23 g
Kulhydrat:
86 g
Kostfibre:
19 g
Fedt:
15 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
658 kJ (157 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
22 g
Kostfibre:
5 g
Fedt:
4 g
Løg
Gris
Tomat
Aubergine
Hvidløg
Kartoffel
Ærter
Rødbede
Blomkål
Broccoli
Kidneybønner
Blomkål
Kål
Tomat
Majs
Chili
Kartoffel
Hvidløg
Tomat (sliced)