Hurtig og nem salat med mørbrad (svinemørbrad) og bønner. Perfekt til frokost eller som en let aftensmad. Server med groft brød.
30 min.
1 pers.
Ingredienser
1 lille stykke afpudset mørbrad, 125 – 150 g
1 fed hvidløg
100 g bønner – gerne friske
Salat, 50-100 g
Kørvel eller andre krydderurter
Salt og peber
½ spsk olie
½ spsk honning
1 spsk sojasauce
Tilbehør
100 g groft brød
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Pil hvidløg og hak det fint.
Skær stilken af bønner og skyl dem.
Skyl salat og krydderurter.
Kog bønner i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er netop møre, dvs. du nemt kan skære dem igennem med en kniv. Overhæld dem med koldt vand og kom dem i en si.
Skær mørbraden i ½ cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm ”at det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Steg kødet ca. ½ minut. Vend og steg det yderligere ½ minut, i alt 1 minut. Tilsæt honning, sojasauce og hvidløg. Varm det igennem ca. ½ minut.
Vend bønner, kød og sauce i salaten med krydderurterne.
Tip
I stedet for mørbrad kan salaten laves med en kotelet eller schnitzel af gris, som steges og skæres i tynde strimler før servering og lægges over salaten.
Salaten kan også pyntes med høvlet parmesan.
Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.