En klassiker der aldrig går af mode. Schnitzel af gris med hjemmerørt cæsarsmør med ansjoser. Server med blomkål eller kartofler.
30 min.
4 pers.
Ingredienser
Cæsarsmør
80 gram blødt smør
4 ansjoser
1 lille bundt persille
1 dl fintrevet parmesanost
1 fed hvidløg
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Schnitzler
4 schnitzler af gris, af ca. 125 g. stk.
1 dl hvedemel
2 æg
3 dl rasp
50 g smør
2 spsk olie
Grøn salat
4 blade grøn salat
4 blade romainesalat
1 julesalat
2 håndfulde machésalat
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
Salt og peber
Pynt
1 usprøjtet citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Cæsarsmør
Bland smør i stuetemperatur med finthakkede ansjoser, hakket persille, revet ost og presset hvidløg.
Smag til med citronsaft, salt og peber. Form smørret til 4 ”æg” og sæt dem i køleskabet.
Schnitzler
Bank kødskiverne meget tynde i en plastikpose med en kødhammer eller bagsiden af en mindre kasserolle.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Slå ægget ud i en dyb tallerken og kom hvedemel og rasp i to andre tallerkner.
Vend schnitzlerne i mel, så i æg og til sidst i rasp.
Varm olie og smør på en pande ved god varme.
Steg schnitzlerne ca. 4 minutter på hver side til de er gyldenbrune og sprøde.
Grøn salat
Skyl og tør salatbladene.
Pluk dem i mindre stykker og læg dem en stor skål
Vend olie, eddike, salt og peber i salaten lige inden servering.
Skær citronen i skiver eller både.
Servering
Anret schnitzler med et smør-æg ovenpå og salat og en citronbåd ved siden af.
Tip
Server evt. kartofler og blomkål til.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
1140
Energi (kcal):
275
Protein (E%):
8
Fedt (E%):
87
Kulhydrater (E%):
5
Relaterede opskrifter
Nemt og
enkelt
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Nemt og
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Nemt og
enkelt
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Nemt og
enkelt
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris