Hvad har jeg i køleskabet
Southern fried grisekæber
Mette Dahlgaard
Snit og
lad simre

Southern fried grisekæber

Skal du bruge en forret fyldt med smag? Så er denne lige sagen. Prøv den før din nabo. Få opskriften lige her

Forberedelsestid
1 time + ½ døgn til marinering og konfitering
Antal personer
8 pers

Ingredienser

  • 800 g kæber
  • 4 tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 knsp stjerneanis
  • 1 knsp spidskommen
  • 1 knsp paprika
  • 1 kg andefedt evt. i en blanding med grisefedt

Panering

  • 1½ dl mel
  • 1 dl panko-rasp
  • 2 spsk løgpulver
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk piment d’espelette eller en blanding af chili og paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • 3 æggehvider
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 dl yoghurt
  • 1 l olie til fritering

Honey/mustard dressing

  • 100 g honning
  • 100 g kryddersennep eller sød sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Aftenen før du skal servere

  1. Fjern de hvide hinder og sener fra kæbernes overflade.
  2. Blend alle krydderierne til kryddermix og massér det ind i kæberne i en frysepose.
  3. Lad kæberne marinere på køl natten over i posen.

Start 3½ time før du skal servere kæberne

  1. Smelt fedtet i en 3 liters gryde og læg kæberne i en ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.
  2. Skru ned på middel til svag varme. Fedtet må ikke koge, kun småboble.
  3. Lad kæberne confitere i ca. 2 timer.
  4. Tag en kæbe op og tjek, om kødet er mørt.
  5. Tag gryden af varmen, når kødet er mørt og lad kæberne hvile i andefedtet til det har nået stuetemperatur (ca. 1 time).
  6. Afmål alle ingredienser til dressingen i en høj skål og blend dem sammen med en stavblender. Smag eventuelt til med mere citronsaft.
  7. Bland de tørre ingredienser i en dyb tallerken.
  8. Bland æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en anden dyb tallerken
  9. Vend de confiterede kæber først i tallerkenen med de våde ingredienser og herefter den med de tørre ingredienser.
  10. Hæld olien i en tykbundet 2 liters gryde og varm den op til ca. 170 grader.
  11. Friter 3-4 stykker panerede kæber ad gangen til de er sprøde og gyldne.
  12. Læg dem på fedtsugende papir.

Anretning

Læg de friterede kæber i en pæn skål og server med honey/mustard dressing til dyppelse.

Denne ret går godt som starter eller som en del af en buffet. Ønsker du det skal være en hovedret, så vil en fyldig og syrlig salat gå godt til.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 262 g af retten):

Energi:
6147 kJ (1464 kcal)
Protein:
26 g
Kulhydrat:
29 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
141 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1755 kJ (418 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
40 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
40 g
Ærter
Tomat
Squash
Hvidløg
Kidneybønner
Peberfrugt
Gris
Blomkål
Gulerod
Aubergine
Majs
Kål
Squash
Chili
Tomat
Blomkål
Hvidløg
Tomat (sliced)
Aubergine