Nemt og
enkelt
enkelt
Spidskål med spareribs marineret i øl
Smagfulde spareribs marineret i øl. Server med kartofler eller en let salat af spidskål med en dressing af citronfløde.
70 min. + marinering
2 pers.
Ingredienser
- 6 spareribs af revelsben, ca. 900 g
Marinade
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- ½ flaske øl, evt. Limfjordsporter
- 4 spsk ahornsirup
- 2 spsk soja
- 1 chili
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk eddike, evt. hvidvinseddike
- 1 tsk tabasco
Tilbehør
- 500 g kartofler
- ½ bundt persille
Citronfløde
- ½ citron
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- ½ tsk stødt kommen
- Salt og peber
- 1/2 spidskål, ca. 400 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.
- Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Læg de lune spareribs i marinaden i køleskabet, gerne til næste dag. Steg spareribs i ovnen ved 210 grader, til de er gennemvarme og gyldne. De skal have 4-5 minutter på hver side.
- Kog kartofler. Skyl og hak persille. Vend de kogte kartofler med persille ved servering.
- Pres saft af citron og riv skal. Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen, salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter til det bliver tykt.
- Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen. Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden lige inden servering.
Tips
Kogte spareribs kan også grilles, enten i ovnen eller på kul- eller gasgrill.
Spidskålen kan også snittes fint.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 1180 g af retten):
- Energi:
- 5848 kJ (1392 kcal)
- Protein:
- 84 g
- Kulhydrat:
- 103 g
- Kostfibre:
- 13 g
- Fedt:
- 70 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 494 kJ (118 kcal)
- Protein:
- 7 g
- Kulhydrat:
- 8 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 6 g