Smagfulde spareribs marineret i øl. Server med kartofler eller en let salat af spidskål med en dressing af citronfløde.
70 min. + marinering
2 pers.
Ingredienser
6 spareribs af revelsben, ca. 900 g
Marinade
1 dåse hakkede, flåede tomater
½ flaske øl, evt. Limfjordsporter
4 spsk ahornsirup
2 spsk soja
1 chili
5 fed hvidløg
2 spsk eddike, evt. hvidvinseddike
1 tsk tabasco
Tilbehør
500 g kartofler
½ bundt persille
Citronfløde
½ citron
1 dl piskefløde
1 spsk sukker
½ tsk stødt kommen
Salt og peber
1/2 spidskål, ca. 400 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.
Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Læg de lune spareribs i marinaden i køleskabet, gerne til næste dag. Steg spareribs i ovnen ved 210 grader, til de er gennemvarme og gyldne. De skal have 4-5 minutter på hver side.
Kog kartofler. Skyl og hak persille. Vend de kogte kartofler med persille ved servering.
Pres saft af citron og riv skal. Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen, salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter til det bliver tykt.
Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen. Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden lige inden servering.
Tips
Kogte spareribs kan også grilles, enten i ovnen eller på kul- eller gasgrill.
Spidskålen kan også snittes fint.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
7600
Energi (kcal):
1820
Protein (E%):
18
Fedt (E%):
58
Kulhydrater (E%):
22
Alkohol (E%):
2
Relaterede opskrifter
Grill
Baba ganoush med frikadeller og spejlæg
Grill
Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet
Grill
Sandwich med rødkål, æbler, sennepsdressing og flæskesteg
Grill
Spinatsalat med hindbær og flæskesvær
Grill
Mos af gule ærter og æbler med stegt medister
Grill
Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd