Hvad har jeg i køleskabet
Spareribs marineret i øl med spidskål
Nemt og
enkelt

Spidskål med spareribs marineret i øl

Smagfulde spareribs marineret i øl. Server med kartofler eller en let salat af spidskål med en dressing af citronfløde.

Forberedelsestid
70 min. + marinering
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 6 spareribs af revelsben, ca. 900 g

Marinade

  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • ½ flaske øl, evt. Limfjordsporter
  • 4 spsk ahornsirup
  • 2 spsk soja
  • 1 chili
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk eddike, evt. hvidvinseddike
  • 1 tsk tabasco

Tilbehør

  • 500 g kartofler
  • ½ bundt persille

Citronfløde

  • ½ citron
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kommen
  • Salt og peber
  • 1/2 spidskål, ca. 400 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.
  2. Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Læg de lune spareribs i marinaden i køleskabet, gerne til næste dag. Steg spareribs i ovnen ved 210 grader, til de er gennemvarme og gyldne. De skal have 4-5 minutter på hver side.
  3. Kog kartofler. Skyl og hak persille. Vend de kogte kartofler med persille ved servering.
  4. Pres saft af citron og riv skal. Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen, salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter til det bliver tykt.
  5. Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen. Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden lige inden servering.

Tips

Kogte spareribs kan også grilles, enten i ovnen eller på kul- eller gasgrill.

Spidskålen kan også snittes fint.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 1180 g af retten):

Energi:
5848 kJ (1392 kcal)
Protein:
84 g
Kulhydrat:
103 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
70 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
494 kJ (118 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
8 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
6 g
Squash
Tomat
Peberfrugt
Chili
Champignon
Hvidløg
Ærter
Løg
Tomat (sliced)
Gulerod
Hvidløg
Tomat (sliced)
Kål
Broccoli
Blomkål
Kidneybønner
Gulerod
Kartoffel
Rødbede