Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Masser
af grønt

Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet

Forberedelsestid
45 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Spinatpandekager

  • 125 g baby spinat
  • 1 dl mælk
  • 3 æg
  • 30 g smør
  • 200 g hvedemel
  • Salt og peber
  • smør til stegning

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk akaciehonning

Koteletter

  • 4 koteletter af gris, 600 g
  • 1 spsk olivenolie

Pynt

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 200 g babyspinat

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skyl spinat og blend den med mælk til du får en helt grøn mælk
  2. Slå æg ud i en skål og tilsæt mel og spinat-mælk lidt ad gangen, til du får en helt ensartet lind dej
  3. Smelt smør i en lille gryde og rør det i pandekagedejen sammen med et nip salt og peber
  4. Varm lidt smør på en pande. Hæld ½ dl pandekagedej på og steg pandekagen ca. 30 sekunder på begge sider, så den får en flot farve. Fortsæt til al dejen er brugt
  5. Pil og halver rødløg og snit dem helt fint
  6. Kom løg i en skål sammen med fintrevet skal og saft fra citron, honning, salt og peber og vend godt rundt, lad det marinere i mindst 10 minutter
  7. Krydr koteletter med salt og peber
  8. Varm en pande ved høj varme og steg fedtkanten på koteletterne, så den bliver sprød og gylden
  9. Brun nu koteletterne 1 minut på hver side, sku ned til middel varme. Steg yderligere 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten
  10. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
  11. Anret de lune pandekager med skiver af kotelet, små klatter af yoghurt, syltet løg og babyspinat.

TIP

Dejen kan også laves til de flotteste grønne vafler.

Pandekagerne kan sagtens laves i forvejen og så lunes, når de skal spises.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2485
Energi (kcal):
594
Protein (E%):
25
Fedt (E%):
46
Kulhydrater (E%):
29
Ærter
Broccoli
Kål
Tomat (sliced)
Kartoffel
Gris
Peberfrugt
Champignon
Aubergine
Rødbede
Majs
Broccoli
Løg
Rødbede
Gulerod
Ærter
Peberfrugt
Champignon
Squash