Hvad har jeg i køleskabet
Sprøde grisehaler med sorte bønner
Mette Dahlgaard
Bælg-
frugter

Bløde sorte bønner med sprøde grisehaler

Server noget nyt og spændende for dine gæster. Prøv denne snacktallerken af grisehaler med en lækker mos af bløde sorte bønner til.

Forberedelsestid
1,5 time
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Sprøde haler

  • 10 g salt
  • 10 g peber
  • 10 g enebær
  • 10 g korianderfrø
  • 10 g fennikelfrø
  • 1 lille tørret chili
  • 1 stk. stjerneanis
  • 12 grisehaler

Bløde sorte bønner

  • 300 g tørrede sorte bønner, eller 2 dåser
  • 1 spsk salt
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg
  • 5 g spidskommen
  • 5 g korianderfrø
  • 5 g fennikelfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ chili
  • 100 g tomatpure
  • 1 tsk salt
  • Friske krydderurter til pynt, fx persille og mynte

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Sprøde haler

  1. Alle krydderierne ristes af på en tør pande til det dufter og blendes med saltet.
  2. Grisehalerne ridses og gnubbes godt med krydderiblandingen og lægges i en bradepande foret med bagepapir.
  3. Halerne stilles i en kold ovn der indstilles på 200 grader og tilberedes til de er møre og skindet er sprødt, ca. 1 time. Skru evt. op for varmen til sidst så skindet bliver helt sprødt.

Bløde sorte bønner

  1. Udblød bønnerne aftenen før, hvis du bruger tørrede bønner.
  2. Kog bønnerne efter anvisningen på posen eller indtil de er al dente i let saltet vand med laurbærblade.
  3. Tag ca. halvdelen af bønnerne op af gryden med en sigte og køl bønnerne ned, så de ikke koger videre.
  4. Resten af bønnerne koges helt ud, vandet hældes fra og bønnerne blendes til en lind pure.
  5. Rist alle krydderierne, chili og hvidløg af på en pande i olien og blend til en pasta.
  6. Varm de al dente bønner op i bønnepureen og smag til med krydderipasta og tomatpure.
  7. Pynt bønnerne af med persille og mynte og server de sprøde haler til.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2480
Energi (kcal):
590
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
45
Kulhydrater (E%):
36
Majs
Kartoffel
Broccoli
Tomat
Hvidløg
Gulerod
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Aubergine
Champignon
Tomat (sliced)
Gulerod
Løg
Kål
Blomkål
Ærter
Kartoffel
Kidneybønner
Squash